Pasta med salsiccia råkorv

Pasta penne (eller här bavette) med salsiccia. Enkelt och gott med färsk råkorv och mogna tomater. Pressa ut färsen i råkorven (Salsiccian) och fräs som köttfärs med mogna tärnade tomater, vitlök, chiliflakes, olivolja, svartpeppar och toppa med persilja och riven parmesan.

Här med med bavette (likt penne) men det blir också gott med annan pasta som skruvar, spagetti, rigatoni osv.

OBS det måste vara färsk salsiccia som säljs som råkorv. Då kan man pressa ut korvfärsen och det är den man fräser likt köttfärs med lök, vitlök och olivolja och sedan blandar med pastan.

Färsk salsiccia hittar du i välsorterade köttdiskar eller slaktare.

Ruccola eller grönsallad passar också till. Vill du ha en krämigar pastasås så kan du ta en burk krossade tomater, samt tillsätta 2 grädde och någon msk creme fraiche på slutet och koka ihop till en sås.

Kan ävan smaksättas med färsk basilika och färsk oregano. Vidare kan man ha i tärnad paprika för mer grönsaker.

4 portioner pasta med salsiccia

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 350-400 gram pasta som bavette, penne eller valfri sort
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 5 msk olivolja
  • 8 mindre salsiccia eller 4 större, ca 400 gram korv
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 4 färska mogna kvisttomater
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 1/2 dl finriven parmesan

Tillagning

  1. Koka upp vatten med en msk olivolja samt 0,5 tsk salt till pastan.
  2. Skala och hacka lök samt pressa vitlök.
  3. Fräs löken i en stekpanna med 1 msk olivolja i några minuter. Lägg över på en tallrik.
  4. Pressa ur färsen i råkorven salsiccian i stekpannan och bryn samt stek den i 1 msk olivolja några minuter. Tillsätt chiliflakes och oregano. Lägg med lök-blandningen.
  5. Skölj och tärna tomater.
  6. Tillsätt tomater och låt steka på lägsta värme medan pastan kokar.
  7. Koka pastan enligt paket - ca 10 minuter. Riv parmesanost.
  8. Blanda pastan med korven och smaka av med salt och svartpeppar. Servera och garnera med riven parmesan.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept