Pasta med salsiccia

Pasta med salsiccia smaksatt med vitlök, chili, paprika, krossade tomater, grädde, basilika och oregano.
Här med skruvar men du kan ta spagetti, penne, rigatoni eller annan pasta.
Välj färsk salsiccia som du hittar i välsorterade köttdiskar eller slaktare.
Ruccola eller grönsallad passar också till.
Gillar du riven parmesan kan man ha det till vid servering.
Vill du ha mer hetta i såsen så tillsätt mer chiliflakes eller servera pastan med het chilisås ex. Sriracha-sås som tillbehör.

4 portioner pasta med salsiccia

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som skruvar
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk olivolja
  • 8 mindre salsiccia eller 4 större, ca 400 gram korv
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 dl grädde eller kokbar créme fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika eller en halv kruka färsk basilika

Tillagning

  1. Koka upp vatten med en msk olivolja samt 0,5 tsk salt till pastan.
  2. Skala och hacka lök samt pressa vitlök.
  3. Fräs i en stekpanna med 1 msk olivolja i några minuter. Lägg över i en såskastrull.
  4. Skölj och tärna paprika under tiden. Fräs den i 1 msk olivolja några minuter. Tillsätt chiliflakes. Lägg med löken.
  5. Strimla korven och bryn den i olivolja och lägg över med lök och paprika.
  6. Tillsätt krossade tomater och koka upp. Låt puttra på låg värme i ca 10 minuter - förslagsvis medan du kokar pasta.
  7. Koka pastan enligt paket - skruvar 10 minuter.
  8. Smaka av pastasåsen med salt, peppar och oregano. Strimla färsk basilika och tillsätt den eller tillsätt torkad basilika.
  9. Blanda pastan med såsen och servera. Servera och garnera ev. med riven parmesan och färsk basilika.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer