Pasta med salsiccia råkorv

Introduktion och förberedelse

Pasta penne eller bavette med salsiccia. Enkelt och gott med färsk råkorv och mogna tomater, vitlök, chiliflakes, olivolja, svartpeppar och toppa med persilja och riven parmesan.

Pressa ut färsen i råkorven (Salsiccian) och fräs som köttfärs.

Här med med bavette eller penne men det blir också gott med annan pasta som skruvar, spagetti, rigatoni osv.

Ruccola eller grönsallad passar också till.

Färsk salsiccia råkorv hittar du i välsorterade köttdiskar eller slaktare.

Varianter

  • Vill du ha en krämigar pastasås så kan du ta en burk krossade tomater, samt tillsätta 2 grädde och någon msk creme fraiche på slutet och koka ihop till en sås.
  • Kan ävan smaksättas med färsk basilika och färsk oregano.
  • Vidare kan man ha i tärnad paprika för mer grönsaker.

4 portioner pasta med salsiccia

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 350-400 gram pasta som bavette, penne eller valfri sort
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 5 msk olivolja
  • 8 mindre salsiccia eller 4 större, ca 400 gram korv
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 4 färska mogna kvisttomater
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 1/2 dl finriven parmesan

Tillagning

  1. Koka upp vatten med en msk olivolja samt 0,5 tsk salt till pastan.
  2. Skala och hacka lök samt pressa vitlök.
  3. Fräs löken i en stekpanna med 1 msk olivolja i några minuter. Lägg över på en tallrik.
  4. Pressa ur färsen i råkorven salsiccian i stekpannan och bryn samt stek den i 1 msk olivolja några minuter. Tillsätt chiliflakes och oregano. Lägg med lök-blandningen.
  5. Skölj och tärna tomater.
  6. Tillsätt tomater och låt steka på lägsta värme medan pastan kokar.
  7. Koka pastan enligt paket - ca 10 minuter. Riv parmesanost.
  8. Blanda pastan med korven och smaka av med salt och svartpeppar. Servera och garnera med riven parmesan.
E-mail
Medel: 3.8 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 459 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-14

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.