Pasta med salsiccia råkorv

Introduktion och förberedelse

Pasta med salsiccia. Enkelt och gott med färsk italiensk råkorv och färska eller krossade tomater.

Pressa ut färsen i råkorven (Salsiccian) och fräs som köttfärs samt koka ihop med tomater, vitlök, chiliflakes, olivolja, svartpeppar och toppa med persilja och riven parmesan.

Serveringsförslag

  • Passar som lunch eller middag. Blir även god lunchlåda.
  • Servera gärna toppad med lite hackad persilja och riven parmesan eller grana padano.
  • Gott med en grönsallad till.

Val av pasta

Här med med bavette eller penne men det blir också gott med annan pasta som castellane, gnocchi, skruvar, spagetti, rigatoni, strozzapreti, trofie osv.

Varianter

  • Vill du ha en krämigar pastasås kan du tillsätta 1-2 dl grädde och någon msk crème fraiche på slutet och koka ihop till en sås.
  • Kan ävan smaksättas med färsk basilika och färsk oregano.
  • Vidare kan man ha i tärnad paprika och/eller skivad svamp för mer grönsaker.
  • Överkurs är att göra egen salsiccia och/eller hemgjord pasta tagliatelle, strozzapreti eller trofie.

4 portioner pasta med salsiccia

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 350-400 gram pasta som bavette, penne, castellane eller valfri sort
  • 1/2 gul lök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 3 msk olivolja
  • 8 mindre salsiccia eller 4 större, ca 400 gram korv
  • 4 färska mogna kvisttomater eller 1 burk krossade tomater
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja (valfritt)
  • 1/2 tsk torkad oregano (valfritt)
  • 1/2 dl finriven parmesan (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten med 0,5 tsk salt till pastan.
  2. Skala och hacka lök samt pressa vitlök.
  3. Fräs löken i en stekpanna i 1 msk olivolja i någon minut. Lägg över på en tallrik.
  4. Skär ett snitt i skinnet och ta bort skinnet från korvarna. Hacka färsen i bitar.
  5. Välj en stor stekpanna med höga kanter. Bryn korven i 1 msk olivolja några minuter. Tillsätt chiliflakes och oregano. Lägg i lök-blandningen.
  6. Skölj och tärna tomater eller ta krossade tomater.
  7. Tillsätt tomater och låt koka ihop på medelvärme medan pastan kokar.
  8. Koka pastan enligt paket - ca 10 minuter. Riv parmesanost. Hacka persilja.
  9. Blanda pastan med korven och smaka av med salt och svartpeppar. Servera och garnera med riven parmesan samt persilja.
E-mail
Medel: 3.8 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 459 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-08-16