Cheesecake med Philadelphia och Digestive

Cheesecake med Philadelphia och Digestivebotten smaksatt med lime. En kall cheesecake som lagas med färskost, lime, crème fraiche och gelatin.

12 bitar cheesecake med Philadelphia och Digestive

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 tim 5 min
  • Klart på: 1 tim 25 min

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 30 Digestivekex
  • 4 gelatinblad
  • 400 g naturell Philadelphiaost
  • 2 lime
  • 1,5 dl florsocker
  • 4 dl crème fraiche
  • Garnering: 4 blad gelatin
  • 6 passionsfrukter
  • 2 msk socker

Tillagning

  1. Botten: Sätt ugn på 175 grader.
  2. Smält smöret i en bunke eller kastrull.
  3. Krossa Digestivekexen i en påse eller bunke och tillsätt till smöret samt till en grynig blandning.
  4. Tryck ut kexblandningen i ett jämnt lager på botten samt upp ca 3 cm på kanterna i en springform (rund form cirka 25 cm), gärna med löstagbar botten.
  5. Baka botten i 10 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna.
  7. Fyllning: Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten ca 5 minuter.
  8. Riv skal av lime.
  9. Rör Philadelphiaosten mjuk och blanda den med limeskal, socker och crème fraiche.
  10. Vispa alltsammans pösigt med elvisp.
  11. Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i en liten kastrull. Vispa ner gelatinet i fyllningen och bred ut den i formen.
  12. Låt cheesecaken stå att stelna i kylen minst en timme.
  13. Passionsfruktsgelè: halvera och gröp ur passionfrukterna. Lägg innehållet tillsammans med socker i en kastrull och värm till ca 80 grader och rör i gelatinbladen tills de smält.
  14. Låt svalna till ca 40 grader och häll passionfruktsgelén över den kalla cheesecaken. Låt kanten på spingformen sitta kvar så att inte gelén rinner över kanten på cheesecaken.
  15. Sätt in i kylen att stelna någon halvtimme.
E-mail
Medel: 3.6 (7 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer