Chokladsnitt
Introduktion och förberedelse
Chokladsnitt är mördegskakor smaksatta med choklad i skurna i sneda snitt garnerade med pärlsocker på toppen.
Gott till fika, kafferep, utflykt eller kakfat.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader).
- Skär matfettet i kuber. Tillsätt alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en smidig kakdeg.
- Dela degen i 6 delar och forma dem till rullar.
- Lägg rullarna på smord plåt eller bakplåtspapper och platta till dem något.
- Pensla rullarna dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda chokladkakorna mitt i ugnen i ca 15 min.
- När du tagit kakrullarna skär du dem i sneda chokladkakor (2 cm breda, sneda bitar).
- Låt chokladsnitten svalna innan servering. Förvara chokladsnitten i en lufttät burk.
Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal