Chokladsnitt

Introduktion och förberedelse

Chokladsnitt är mördegskakor smaksatta med choklad i skurna i sneda snitt garnerade med pärlsocker på toppen.

Gott till fika, kafferep, utflykt eller kakfat.

60 chokladsnitt

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 150 gram socker
  • 300 gram vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 2 ägg
  • 2 dl pärlsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader).
  2. Skär matfettet i kuber. Tillsätt alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en smidig kakdeg.
  3. Dela degen i 6 delar och forma dem till rullar.
  4. Lägg rullarna på smord plåt eller bakplåtspapper och platta till dem något.
  5. Pensla rullarna dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  6. Grädda chokladkakorna mitt i ugnen i ca 15 min.
  7. När du tagit kakrullarna skär du dem i sneda chokladkakor (2 cm breda, sneda bitar).
  8. Låt chokladsnitten svalna innan servering. Förvara chokladsnitten i en lufttät burk.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.