Chokladsnitt

Chokladsnitt är mördegskakor smaksatta med choklad i skurna i sneda snitt garnerade med pärlsocker på toppen. Gott till fika, kafferep, utflykt eller kakfat.

60 chokladsnitt

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 150 gram socker
  • 300 gram vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 2 ägg
  • 2 dl pärlsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader).
  2. Skär matfettet i kuber. Tillsätt alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en smidig kakdeg.
  3. Dela degen i 6 delar och forma dem till rullar.
  4. Lägg rullarna på smord plåt eller bakplåtspapper och platta till dem något.
  5. Pensla rullarna dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  6. Grädda chokladkakorna mitt i ugnen i ca 15 min.
  7. När du tagit kakrullarna skär du dem i sneda chokladkakor (2 cm breda, sneda bitar).
  8. Låt chokladsnitten svalna innan servering. Förvara chokladsnitten i en lufttät burk.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-22

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här.

Läs mer