Chokladsnitt

Introduktion och förberedelse

Chokladsnitt är mördegskakor smaksatta med choklad i skurna i sneda snitt garnerade med pärlsocker på toppen.

Gott till fika, kafferep, utflykt eller kakfat.

60 chokladsnitt

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 150 gram socker
  • 300 gram vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 2 ägg
  • 2 dl pärlsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader).
  2. Skär matfettet i kuber. Tillsätt alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en smidig kakdeg.
  3. Dela degen i 6 delar och forma dem till rullar.
  4. Lägg rullarna på smord plåt eller bakplåtspapper och platta till dem något.
  5. Pensla rullarna dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  6. Grädda chokladkakorna mitt i ugnen i ca 15 min.
  7. När du tagit kakrullarna skär du dem i sneda chokladkakor (2 cm breda, sneda bitar).
  8. Låt chokladsnitten svalna innan servering. Förvara chokladsnitten i en lufttät burk.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer