Cheesecake med vit choklad

En god vit chokladcheesecake med Digestive-botten som bakas i ugnen.

12 normala bitar cheesecake med choklad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • Botten: 75 gram smör
  • 200 gram Digestivekex
  • Fyllning: 400 gram färskost naturell
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 0,5 msk maizena
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 150 gram vit choklad, ex. Lindt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör i en kastrull.
  3. Smula kexen i en bunke och tillsätt smöret. Mosa ihop till en grov röra. Kan även mixas i matberedare.
  4. Ta fram en rund springform ca 24 cm diameter med löstagbar kant.
  5. Lägg i och tryck ut ett jämnt lager med den smulade Digestiven.
  6. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i 10 minuter.
  7. Gör under tiden fyllningen: förbered en bunke i ett hett vattenbad. Bryt sönder och smält den vita chokladen i bunken. Rör då och då.
  8. Vispa ihop Philadelphiaost (färskost), crème fraiche, maizena och socker i en stor bunke med elvisp.
  9. Vispa ner ett ägg i taget.
  10. Vispa ner den smälta vita chokladen.
  11. Ta ut Digestive-bottnen ur ugnen.
  12. Häll i cheesecake-smeten i formen och grädda 40 minuter. Täck ev. över med lite bakplåtspapper om den börjar brännas på toppen.
  13. Ta ut cheesecaken och låt den kallna något. Förvara övertäckt i kylen till servering.
  14. Skär ut tårtbitar (8 stora eller 12 normala) och servera cheesecaken med valfria tillbehör ex. rörda kokta hallon med lite socker, annan sylt som blåbär; passionsfruktspulp; vispad grädde eller crème fraiche; glass eller sorbet; färska bär som blåbär, hallon, jordgubbar eller vinbär.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer