Grillglaze

Introduktion och förberedelse

Grillglaze till lax och kyckling. En allroundglaze som passar att pensla på allt grillat.

Får god smak av soja, ingefära, rödvin, rökt paprikapulver, chili, ketchup och kanel.

Enkel och snabb att laga.

Bara att pensla på det du grillar men funkar också som marinad.

Gillar du mycket röksmak kan du ha i några droppar rökessens så kallad liquid smoke i glazen.

4 portioner grillglaze

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 msk matolja
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk färsk finriven ingefära
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0,5 tsk sambal oelek eller hot chipotle paste eller efter smak
  • 2 krm kanel
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm rökt paprikapulver

Tillagning

  1. Skala och riv ingefära fint.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke.
  3. Grillglazen är klar att användas att pensla på det du grillar. Du kan också använda en del att marinera med innan du grillar.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-13

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Jordgubbssylt

Passa på att koka sylt på goda svenska jordgubbar. Njut till frukostflingor, gröt, fil, rostbröd, scones och fika. Och spara kanske några burkar för höst och vinter.

Läs mer

Recept