Grillglaze

Grillglaze till lax och kyckling. En allroundglaze som passar att pensla på allt grillat.

Får god smak av soja, ingefära, rödvin, rökt paprikapulver, chili, ketchup och kanel.

Enkel och snabb att laga.

Bara att pensla på det du grillar men funkar också som marinad.

Gillar du mycket röksmak kan du ha i några droppar rökessens så kallad liquid smoke i glazen.

4 portioner grillglaze

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 msk matolja
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk färsk finriven ingefära
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0,5 tsk sambal oelek eller hot chipotle paste eller efter smak
  • 2 krm kanel
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm rökt paprikapulver

Tillagning

  1. Skala och riv ingefära fint.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke.
  3. Grillglazen är klar att användas att pensla på det du grillar. Du kan också använda en del att marinera med innan du grillar.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-13

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.