Grillglaze

Grillglaze till lax och kyckling. En allroundglaze som passar att pensla på allt grillat.

Får god smak av soja, ingefära, rödvin, rökt paprikapulver, chili, ketchup och kanel.

Enkel och snabb att laga.

Bara att pensla på det du grillar men funkar också som marinad.

Gillar du mycket röksmak kan du ha i några droppar rökessens så kallad liquid smoke i glazen.

4 portioner grillglaze

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 msk matolja
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk färsk finriven ingefära
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0,5 tsk sambal oelek eller hot chipotle paste eller efter smak
  • 2 krm kanel
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm rökt paprikapulver

Tillagning

  1. Skala och riv ingefära fint.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke.
  3. Grillglazen är klar att användas att pensla på det du grillar. Du kan också använda en del att marinera med innan du grillar.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-13

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här.

Läs mer