Grillglaze

Grillglaze till lax och kyckling. En allroundglaze som passar att pensla på allt grillat. Smak av soja, ingefära, rödvin, rökt paprikapulver, chili, ketchup och kanel. Enkel och snabb att laga.

Bara att pensla på det du grillar men funkar också som marinad. 

Gillar du mycket röksmak kan du ha i några droppar rökessens så kallad liquid smoke i glazen.

4 portioner grillglaze

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 msk matolja
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk färsk finriven ingefära
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0,5 tsk sambal oelek eller hot chipotle paste eller efter smak
  • 2 krm kanel
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm rökt paprikapulver

Tillagning

  1. Skala och riv ingefära fint.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke.
  3. Grillglazen är klar att användas att pensla på det du grillar. Du kan också använda en del att marinera med innan du grillar.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer