Glaze till lax och fisk

Introduktion och förberedelse

Glaze till fisk, lax och skaldjur med olja och smaka av citron, timjan, rökt paprika, oregano, vitlök, lökpulver och spiskummin.

Grilloljan passar att pensla på precis innan och under tiden när du grillar fisk som laxfilé, tonfisk, pilgrimsmusslor, bläckfisk och räkor.

Passar också till ljust kött som kyckling och griskött.

Dubbla gärna glazen och ha hälften i en skål till servering som sås.

Blir också god till skaldjur som räkor, bläckfisk eller pilgrimsmusslor.

4 portioner glaze till ca 600g lax eller fisk

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1,5 tsk citronskal
  • 3 msk citronsaft
  • 5 msk rapsolja, majsolja eller solrosolja
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 msk honung
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 krm salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk färsk plockad timjan eller 3 krm torkad timjan
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk lökpulver
  • 1/2 tsk vitlökspulver

Tillagning

  1. Skölj citron och riv skal samt lägg i en skål. Pressa i citronsaft.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda runt. Hit kan du förbereda och ha i kylen.
  3. Nu kan du använda glazen eller grilloljan att pensla på lax, fisk, skaldjur eller annat när du grillar.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 22 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-28