Glaze till lax och fisk

Introduktion och förberedelse

Glaze till grillad fisk som lax eller skaldjur.

Här med olja och smaka av citron, timjan, rökt paprika, oregano, vitlök, lökpulver och spiskummin.

Passar till

Grillglazen passar att pensla på precis innan och under tiden när du grillar fisk som laxfilé, tonfisk, pilgrimsmusslor, bläckfisk och räkor.

Passar även till ljust kött som kyckling och griskött.

Även som sås

Dubbla gärna glazen och ha hälften i en skål till servering som sås.

4 portioner glaze till ca 600-800 gram lax eller fisk

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1,5 tsk citronskal
  • 3 msk citronsaft
  • 5 msk rapsolja, majsolja eller solrosolja
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 msk honung
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 krm salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk färsk plockad timjan eller 3 krm torkad timjan
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk lökpulver
  • 1/2 tsk vitlökspulver

Tillagning

  1. Skölj citron och riv skal samt lägg i en skål. Pressa i citronsaft.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda runt. Hit kan du förbereda och ha i kylen.
  3. Nu kan du använda glazen eller grilloljan att pensla på lax, fisk, skaldjur eller annat när du grillar.
E-mail
Medel: 4.1 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 22 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-08-17