Sallad extra allt

Duka upp en liten salladsbuffé med allt gott till en sallad som här med grillad kyckling, räkor, ägg, avokado, paprika, rödlök, gurka, tomat, majs, babyspenat, isbergssallad samt honungsdressing med Dijonsenap. Det blir en nyttig, god och enkel middag eller lunch.

Servera med ett gott nybakt surdegsbröd, baguette eller ciabatta samt färskost eller smör.

Annat gott att ha på salladsbordet är groddar, salladsmix, romansallad, finriven morot, kokta gröna ärtor, oliver, fetaost, kokta bönor, kokta linser, kokt blomkål, tärnad skinka, tärnad lagrad ost med mera. Vill du ha matigare sallad kan man ha med kall kokt tärnad potatis, kokt ris, kokt bulgur eller kokt pasta.

Vidare kan du ha flera sorters salladsdressing till ex. caesardressing, rhode island eller majonnäs

4 portioner sallad extra allt

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 grillad hel kyckling
  • 4 dl skalade räkor
  • 4 ägg
  • 1 paket cocktailtomater
  • 15 cm gurka
  • 2 dl majs
  • 1 röd paprika
  • 0,5 rödlök
  • 1 avokado
  • 65 gram babyspenat
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka ägg ca 7 minuter. De ska vara hårdkokta men med en lite mjuk gula. Skölj dem sedan i kallt vatten. Skala dem och dela i ägghalvor.
  2. Tina räkor om du köpt frysta. Eller skala räkor om du köpt med skal. Häll av räkor om du köpt dem i lag.
  3. Plocka köttet av kycklingen och skär det i tärningar.
  4. Lägg upp ingredienserna i varsin liten skål eller tallrik efter hand.
  5. Skölj gurka och tärna den.
  6. Skölj majs.
  7. Skölj och skär paprika i tärningar.
  8. Skala rödlök och strimla den.
  9. Skär avokado i halvor, sätt kniven i kärnan och vrid loss den. Gröp ur samt skär avokadohalvorna i skivor.
  10. Skölj babyspenat och blanda med grovt delad isbergssallad.
  11. Blanda dressingen av olivolja, vinäger, senap, honung och svartpeppar. Smaka av med salt.
  12. Duka upp som en salladsbuffé så kan alla själva tossa (blanda) ihop sin sallad med det de vill ha samt dressing i en salladsskål och sedan lägga upp i en djup tallrik att äta på.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer