Sallad extra allt

Introduktion och förberedelse

Laga en blandad sallad med extra allt. Duka upp en liten salladsbuffé med allt gott till en sallad.

Här med grillad kyckling, räkor, ägg, avokado, paprika, rödlök, gurka, tomat, majs, babyspenat, isbergssallad samt honungsdressing med Dijonsenap.

Det blir en nyttig, god och enkel middag eller lunch.

Serveringsförslag

Servera med ett gott nybakt surdegsbröd, baguette eller ciabatta samt färskost eller smör.

Varianter

  • Annat gott att ha på salladsbordet är groddar, salladsmix, romansallad, finriven morot, kokta gröna ärtor, oliver, fetaost, minimozzarella, kokta bönor, kokta linser, kokt blomkål, tärnad skinka, tärnad lagrad ost med mera.
  • Vill du ha matigare sallad kan man ha med kall kokt tärnad potatis, kokt ris, råris, kokt bulgur eller kokt pasta.
  • Vidare kan du ha en annan eller flera sorters salladsdressing till som caesardressing, rhode island eller majonnäs.

4 portioner sallad extra allt

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 grillad hel kyckling
  • 4 dl skalade räkor
  • 4 ägg
  • 1 paket cocktailtomater
  • 15 cm gurka
  • 2 dl majs
  • 1 röd paprika
  • 0,5 rödlök
  • 1 avokado
  • 65 gram babyspenat
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • DRESSING: 1/2 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka ägg ca 7 minuter. De ska vara hårdkokta men med en lite mjuk gula. Skölj dem sedan i kallt vatten. Skala dem och dela i ägghalvor.
  2. Tina räkor om du köpt frysta. Eller skala räkor om du köpt med skal. Häll av räkor om du köpt dem i lag.
  3. Plocka köttet av kycklingen och skär det i tärningar.
  4. Lägg upp ingredienserna i varsin liten skål eller tallrik efter hand.
  5. Skölj gurka och tärna den.
  6. Skölj majs.
  7. Skölj och skär paprika i tärningar.
  8. Skala rödlök och strimla den.
  9. Skär avokado i halvor, sätt kniven i kärnan och vrid loss den. Gröp ur samt skär avokadohalvorna i skivor.
  10. Skölj babyspenat och blanda med grovt delad isbergssallad.
  11. DRESSING: Blanda dressingen av olivolja, vinäger, senap, honung och svartpeppar. Smaka av med salt.
  12. Duka upp som en salladsbuffé så kan alla själva tossa (blanda) ihop sin sallad med det de vill ha samt dressing i en salladsskål och sedan lägga upp i en djup tallrik att äta på.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 365 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-29

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.