Kyckling med sallad
Introduktion och förberedelse
En god kycklingsallad som kan varieras. Här med grillad kyckling, grönsallad, kapris, fetaost, cocktailtomater, avokado, bönor, Kalamataoliver samt Dijondressing.
Grilla gärna en egen kyckling så har du en middag till och kan laga sallad på resterna av kycklingköttet.
Koka gärna ett paket egna vita bönor - frys in resten i små påsar. Finns annars att köpa på burk (räkna en burk).
Varianter
Du kan variera salladen - andra ingredienser som passar är:
- Riven morot; paprika; gurka; zucchini; isbergssallad; ruccola; stekt tärnat bacon; ost som ädelost, mozzarellaost eller vanlig ost; rostade nötter som valnötter, pinjenötter, solrosfrön, hasselnötter; räkor; kräftstjärtar; bönor som svarta bönor, gröna sojabönor, blandbönor, bondbönor eller linser; vaxbönor eller haricots verts; champinjoner; inlagd vit sparris, grön kokt sparris; kokt blomkål; kokt eller rå broccoli; soltorkad tomat, rödlök; salladslök osv.
Tillagning
- Dijondressing: vispa ihop honung och senap med olivoljan i en stor bunke. Tillsätt vinäger, salt och peppar.
- Skölj salladen. Lägg med dressingen.
- Tillsätt kapris. Smula ner fetaost.
- Skölj tomater och dela dem. Lägg med salladen.
- Dela, kärna ur och skeda ur avokadon samt tillsätt den.
- Tillsätt vita bönor. Använder du vita bönor från burk så skölj dem nog innan.
- Tillsätt oliverna.
- Vänd runt salladen och dela upp på två tallrikar.
- Skär kycklingen i skivor och fördela överst på salladen och droppa över resterna av dressingen från skålen.
- Sallad med kyckling är klar att serveras.