Kyckling med sallad

Introduktion och förberedelse

En god kycklingsallad som kan varieras. Här med grillad kyckling, grönsallad, kapris, fetaost, cocktailtomater, avokado, bönor, Kalamataoliver samt Dijondressing.

Grilla gärna en egen kyckling så har du en middag till och kan laga sallad på resterna av kycklingköttet.

Koka gärna ett paket egna vita bönor - frys in resten i små påsar. Finns annars att köpa på burk (räkna en burk).

Varianter

Du kan variera salladen - andra ingredienser som passar är:

  • Riven morot; paprika; gurka; zucchini; isbergssallad; ruccola; stekt tärnat bacon; ost som ädelost, mozzarellaost eller vanlig ost; rostade nötter som valnötter, pinjenötter, solrosfrön, hasselnötter; räkor; kräftstjärtar; bönor som svarta bönor, gröna sojabönor, blandbönor, bondbönor eller linser; vaxbönor eller haricots verts; champinjoner; inlagd vit sparris, grön kokt sparris; kokt blomkål; kokt eller rå broccoli; soltorkad tomat, rödlök; salladslök osv.

2 portioner kyckling med sallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 stort (eller två mindre) bröst grillad kyckling; kycklingkött från 1-2 grillade kycklinglår eller ca 3 dl annat kycklingkött från grillad kyckling
  • ca 70 gram grönsallad, blandad
  • 4 msk kapris
  • 75 gram fetaost (0,5 pkt)
  • 10 cocktailtomater
  • 1 avokado
  • 2 dl kokta vita bönor
  • 10 Kalamataoliver
  • Dijondressing: 2 msk honung
  • 1 msk Dijonsenapn
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk fin vit- eller rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Dijondressing: vispa ihop honung och senap med olivoljan i en stor bunke. Tillsätt vinäger, salt och peppar.
  2. Skölj salladen. Lägg med dressingen.
  3. Tillsätt kapris. Smula ner fetaost.
  4. Skölj tomater och dela dem. Lägg med salladen.
  5. Dela, kärna ur och skeda ur avokadon samt tillsätt den.
  6. Tillsätt vita bönor. Använder du vita bönor från burk så skölj dem nog innan.
  7. Tillsätt oliverna.
  8. Vänd runt salladen och dela upp på två tallrikar.
  9. Skär kycklingen i skivor och fördela överst på salladen och droppa över resterna av dressingen från skålen.
  10. Sallad med kyckling är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-13

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.