Rhode Islandsås

Rhode Islandsås som är en god svagt rosa sås eller dressing till sallad, skaldjur, fisk, rökt fisk eller dip.
Såsen är lätt att laga - du blandar helt enkelt majonnäs och gräddfil med chilisås (den som är som tomatketchup) och smaksätter med tabasco och salt. Du kan också ersätta gräddfilen med matyoghurt eller enbart ta matyoghurt för en smalare men mycket god Rhode Islandsås.

Någon tsk konjak eller brandy kan man också ha i - speciellt om såsen är till skaldjur.

4 portioner

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1,5 dl gräddfil eller matyoghurt
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl chilisås
  • 5 droppar tabasco
  • 1 krm salt och 0,5 krm vitpeppar
  • 1 tsk konjak, brandy eller calvados (valfritt)

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till en sås i en bunke. Smaka av med salt, tabasco och peppar.
  2. Förvara Rhode Islandsåsen i kylen fram till servering.
E-mail
Medel: 4 (8 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer