Rhode Islandsås

Rhode Islandsås som är en god svagt rosa sås eller dressing till sallad, skaldjur, fisk, rökt fisk eller dip.

Såsen är lätt att laga - du blandar helt enkelt majonnäs och gräddfil med chilisås (den som är som tomatketchup) och smaksätter med tabasco och salt.

Du kan också ersätta gräddfilen med matyoghurt eller enbart ta matyoghurt för en smalare men mycket god Rhode Islandsås.

Någon tsk konjak eller brandy kan man också ha i - speciellt om såsen är till skaldjur.

4 portioner

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1,5 dl gräddfil eller matyoghurt
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl chilisås
  • 5 droppar tabasco
  • 1 krm salt och 0,5 krm vitpeppar
  • 1 tsk konjak, brandy eller calvados (valfritt)

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till en sås i en bunke. Smaka av med salt, tabasco och peppar.
  2. Förvara Rhode Islandsåsen i kylen fram till servering.
E-mail
Medel: 3.8 (14 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-22

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer