Rhode Islandsås

Introduktion och förberedelse

Rhode Islandsås som är en god svagt rosa sås eller dressing till räkcocktail, sallad, skaldjur som krabba, fisk, rökt fisk eller dipsås.

Såsen är lätt att laga - du blandar helt enkelt majonnäs och gräddfil med chilisås (den som är som tomatketchup) och smaksätter med tabasco och salt.

Varianter

  • Du kan också ersätta gräddfilen med matyoghurt eller enbart ta matyoghurt för en smalare men mycket god Rhode Islandsås.
  • Du kan även göra egen majonnäs.
  • Någon tsk konjak eller brandy kan man också ha i - speciellt om såsen är till skaldjur och räkcocktail.
  • Vegan Rhode Islandsås kan du göra med vegan majonnäs eller köpt äggfri majonnäs samt plantbaserad gräddfil eller matyoghurt.

4 portioner

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1,5 dl gräddfil eller matyoghurt
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl chilisås
  • 5 droppar tabasco
  • 1 krm salt och 0,5 krm vitpeppar
  • 1 tsk konjak, brandy eller calvados (valfritt)

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till en sås i en bunke. Smaka av med salt, tabasco och peppar.
  2. Förvara Rhode Islandsåsen i kylen fram till servering.
E-mail
Medel: 3.8 (58 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 90 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-05

Tillbehör och liknande recept: