Rhode Islandsås
Introduktion och förberedelse
Rhode Islandsås som är en god svagt rosa sås eller dressing till räkcocktail, sallad, skaldjur som krabba, fisk, rökt fisk eller dipsås.
Såsen är lätt att laga - du blandar helt enkelt majonnäs och gräddfil med chilisås (den som är som tomatketchup) och smaksätter med tabasco och salt.
Varianter
- Du kan också ersätta gräddfilen med matyoghurt eller enbart ta matyoghurt för en smalare men mycket god Rhode Islandsås.
- Du kan även göra egen majonnäs.
- Någon tsk konjak eller brandy kan man också ha i - speciellt om såsen är till skaldjur och räkcocktail.
- Vegan Rhode Islandsås kan du göra med vegan majonnäs eller köpt äggfri majonnäs samt plantbaserad gräddfil eller matyoghurt.
Tillagning
- Blanda alla ingredienser till en sås i en bunke. Smaka av med salt, tabasco och peppar.
- Förvara Rhode Islandsåsen i kylen fram till servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 90 kcal