Rhode Islandsås

Rhode Islandsås som är en god svagt rosa sås eller dressing till räkcocktail, sallad, skaldjur som krabba, fisk, rökt fisk eller dipsås.

Såsen är lätt att laga - du blandar helt enkelt majonnäs och gräddfil med chilisås (den som är som tomatketchup) och smaksätter med tabasco och salt.

4 portioner

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1,5 dl gräddfil eller matyoghurt
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl chilisås
  • 5 droppar tabasco
  • 1 krm salt och 0,5 krm vitpeppar
  • 1 tsk konjak, brandy eller calvados (valfritt)

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till en sås i en bunke. Smaka av med salt, tabasco och peppar.
  2. Förvara Rhode Islandsåsen i kylen fram till servering.

Varianter

  • Du kan också ersätta gräddfilen med matyoghurt eller enbart ta matyoghurt för en smalare men mycket god Rhode Islandsås.
  • Du kan även göra egen majonnäs.
  • Någon tsk konjak eller brandy kan man också ha i - speciellt om såsen är till skaldjur och räkcocktail.
  • Vegan Rhode Islandsås kan du göra med vegan majonnäs eller köpt äggfri majonnäs samt plantbaserad gräddfil eller matyoghurt.
E-mail
Medel: 3.8 (61 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 90 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-05

Tillbehör och liknande: