Rhode Islandsås

Rhode Islandsås som är en god svagt rosa sås eller dressing till sallad, skaldjur, fisk, rökt fisk eller dip.

Såsen är lätt att laga - du blandar helt enkelt majonnäs och gräddfil med chilisås (den som är som tomatketchup) och smaksätter med tabasco och salt.

Du kan också ersätta gräddfilen med matyoghurt eller enbart ta matyoghurt för en smalare men mycket god Rhode Islandsås.

Någon tsk konjak eller brandy kan man också ha i - speciellt om såsen är till skaldjur.

4 portioner

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1,5 dl gräddfil eller matyoghurt
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl chilisås
  • 5 droppar tabasco
  • 1 krm salt och 0,5 krm vitpeppar
  • 1 tsk konjak, brandy eller calvados (valfritt)

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till en sås i en bunke. Smaka av med salt, tabasco och peppar.
  2. Förvara Rhode Islandsåsen i kylen fram till servering.
E-mail
Medel: 3.8 (16 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-22

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.