Rhode Islandsås
Rhode Islandsås som är en god svagt rosa sås eller dressing till räkcocktail, sallad, skaldjur som krabba, fisk, rökt fisk eller dipsås.
Såsen är lätt att laga - du blandar helt enkelt majonnäs och gräddfil med chilisås (den som är som tomatketchup) och smaksätter med tabasco och salt.
Tillagning
- Blanda alla ingredienser till en sås i en bunke. Smaka av med salt, tabasco och peppar.
- Förvara Rhode Islandsåsen i kylen fram till servering.
Varianter
- Du kan också ersätta gräddfilen med matyoghurt eller enbart ta matyoghurt för en smalare men mycket god Rhode Islandsås.
- Du kan även göra egen majonnäs.
- Någon tsk konjak eller brandy kan man också ha i - speciellt om såsen är till skaldjur och räkcocktail.
- Vegan Rhode Islandsås kan du göra med vegan majonnäs eller köpt äggfri majonnäs samt plantbaserad gräddfil eller matyoghurt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 90 kcal