Indisk tomatsås

En mild Indisk tomatsås. En slags ketchup eller tomatchutney med färska tomater, lök, rödbeta och kardemumma.

6 portioner indisk tomatsås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 250 gram kvisttomater
  • 1 gul lök
  • 1 rödbeta
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk mald svartpeppar
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Skölj och klyfta tomater. Skala och klyfta lök. Skala och tärna rödbetan.
  2. Lägg i en kastrull med någon dl vatten och koka i 10 minuter tillsammans med kardemumma, svartpeppar, chilipulver, socker och salt.
  3. Lägg upp i en mixer och mixa till en slät röra likt ketchup.
  4. Lägg tillbaks i kastrullen och låt koka ihop tills det är dags att servera.
  5. Häll upp i skål eller burk och servera. Eller låt svalna och spara i kylen.

Serveringsförslag

God som mild sås till det mesta ex. som extra tomatsås, dipp till naan-bröd, grönsaker, grytor, currys, pasta med mera.

Tips

Om du lagar en stor sats och vill du spara tomatsåsen länge kan du tillsätta konserveringsmedel som natriumbensoat enligt paket.

E-mail
Medel: 3.2 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 104 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-05-31