Indisk tomatsås

Introduktion och förberedelse

En mild Indisk tomatsås. En slags ketchup med färska tomater, lök, rödbeta och kardemumma.

God som mild sås till det mesta ex. som extra tomatsås, dipp till naan-bröd, grönsaker, grytor, currys, pasta med mera.

Om du lagar en stor sats och vill du spara tomatsåsen länge kan du tillsätta konserveringsmedel som natriumbensoat enligt paket.

6 portioner tomatchutney

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 250 gram kvisttomater
  • 1 gul lök
  • 1 rödbeta
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk mald svartpeppar
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Skölj och klyfta tomater. Skala och klyfta lök. Skala och tärna rödbetan.
  2. Lägg i en kastrull med någon dl vatten och koka i 10 minuter tillsammans med kardemumma, svartpeppar, chilipulver, socker och salt.
  3. Lägg upp i en mixer och mixa till en slät röra likt ketchup.
  4. Lägg tillbaks i kastrullen och låt koka ihop tills det är dags att servera.
  5. Häll upp i skål eller burk och servera. Eller låt svalna och spara i kylen.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 104 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.