Indisk tomatsås
En mild Indisk tomatsås. En slags ketchup eller tomatchutney med färska tomater, lök, rödbeta och kardemumma.
Tillagning
- Skölj och klyfta tomater. Skala och klyfta lök. Skala och tärna rödbetan.
- Lägg i en kastrull med någon dl vatten och koka i 10 minuter tillsammans med kardemumma, svartpeppar, chilipulver, socker och salt.
- Lägg upp i en mixer och mixa till en slät röra likt ketchup.
- Lägg tillbaks i kastrullen och låt koka ihop tills det är dags att servera.
- Häll upp i skål eller burk och servera. Eller låt svalna och spara i kylen.
Serveringsförslag
God som mild sås till det mesta ex. som extra tomatsås, dipp till naan-bröd, grönsaker, grytor, currys, pasta med mera.
Tips
Om du lagar en stor sats och vill du spara tomatsåsen länge kan du tillsätta konserveringsmedel som natriumbensoat enligt paket.
Uppskattat näringsvärde per portion: 104 kcal