Kaviarsås eller romsås

Kall fisksås, kaviarsås eller romsås med svart, vit eller röd kaviar eller rom. En god och enkel kaviarsås eller romsås som passar till all fisk som ex. rökt lax, fiskpaté, inlagd sill eller till bakad potatis. Enkel och snabb att laga.

Blir också gott med Kalles kaviar. Har du såsen till bakad potatis så kan man ha i en hackad rödlök också. Annat som passar i såsen är hackad gräslök, dill, citronsaft eller limesaft. Istället för crème fraiche kan du ta gräddfil eller matyoghurt. Eller blanda. Man kan också ha några msk majonnäs för en fylligare smak.

4 portioner kall sås

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 5 dl crème fraiche
  • 75 gram röd, vit eller svart kaviar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda ingredienserna i en skål och servera romsåsen kall.
  2. Låt gärna romsåsen stå ett tag i kylen.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat