Kallrökt lax med romsås
Kallrökt lax med romsås, kokt potatis, citron och sallad.
En god, snabb och enkel middag eller lunch att laga som ändå är rätt lyxig.
Istället för kallrökt lax kan du ta varmrökt lax eller gravad lax. Eller inlagd löksill.
Knäckebröd med smör eller annat gott bröd passar till.
Tillagning
- Koka potatisen. Har den fint skal kan du koka med skal.
- Blanda rom eller kaviar med creme fraiche eller gräddfil i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen.
- Skölj citronen och skär upp citronklyftor.
- Skölj sallad och lägg förslagsvis upp i en skål eller på stort fat tillsammans med laxen.
- Skiva upp lax i tunna skivor om den inte redan är skivad. Lägg upp laxskivorna på ett fat och garnera med dillkvistar.
- Servera den kallrökta laxen med kokt potatis, romsås, citronklyftor och sallad.
Att dricka till
Ett vitt medelfylligt vin som ekfatslagrad Chardonnay eller lageröl passar till laxen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 373 kcal