Kall löjromssås
En kall sås med gräddfil, creme fraiche, majonnäs och toppa med fin Kalix-löjrom eller annan löjrom.
Enkel att laga men lyxig att smaka.
Tillagning
- Skölj och hacka gräslöken.
- Blanda gräddfil, creme fraiche och majonnäs i en skål.
- Blanda i hälften av löjrommen och hälften av gräslöken i såsen. Förvaras kyld till servering.
- Toppa och garnera med resten av löjrommen samt gräslöken vid servering.
Serveringsförslag
Kall löjromssås passar till grillad lax eller annan fisk som röding, varmrökt lax, bakad potatis, rökta räkor, smörgåsbord, midsommar, julbord, påskbord osv där en romsås är gott till.
Varianter
- Blir också god med annan rom eller kaviar.
- Du kan också laga en varm löjromssås likt en vitvinssås smaksatt med löjromen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 147 kcal