Kall löjromssås

Introduktion och förberedelse

En kall sås med gräddfil, creme fraiche, majonnäs och toppa med fin Kalix-löjrom eller annan löjrom.

Löjligt enkel men riktigt lyxig.

Kall löjromssås passar till grillad lax eller annan fisk som röding, varmrökt lax, bakad potatis, rökta räkor, smörgåsbord, midsommar, julbord, påskbord osv där en romsås är gott till.

Blir också god med annan rom eller kaviar.

Du kan också laga en varm löjromssås likt en vitvinssås smaksatt med löjromen.

4 port kall löjromssås

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • ca 35 gram löjrom eller en liten burk.
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl creme fraiche
  • 15 gram eller 2 msk hackad gräslök
  • 3 msk majonnäs

Tillagning

  1. Skölj och hacka gräslöken.
  2. Blanda gräddfil, creme fraiche och majonnäs i en skål.
  3. Blanda i hälften av löjrommen och hälften av gräslöken i såsen. Förvaras kyld till servering.
  4. Toppa och garnera med resten av löjrommen samt gräslöken vid servering.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 147 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-16

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Svalkande sommardrinkar och cocktails

Bjud på en drink eller cocktail innan middagen. Här hittar du lyxig Bellini med champagne eller enklare men goda variander sangria och spritzer. Ett gäng goda drinkar för alla smaker helt enkelt.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer