Kall löjromssås

Introduktion och förberedelse

En kall sås med gräddfil, creme fraiche, majonnäs och toppa med fin Kalix-löjrom eller annan löjrom.

Löjligt enkel men riktigt lyxig.

Kall löjromssås passar till grillad lax eller annan fisk som röding, varmrökt lax, bakad potatis, rökta räkor, smörgåsbord, midsommar, julbord, påskbord osv där en romsås är gott till.

Blir också god med annan rom eller kaviar.

Du kan också laga en varm löjromssås likt en vitvinssås smaksatt med löjromen.

4 port kall löjromssås

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • ca 35 gram löjrom eller en liten burk.
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl creme fraiche
  • 15 gram eller 2 msk hackad gräslök
  • 3 msk majonnäs

Tillagning

  1. Skölj och hacka gräslöken.
  2. Blanda gräddfil, creme fraiche och majonnäs i en skål.
  3. Blanda i hälften av löjrommen och hälften av gräslöken i såsen. Förvaras kyld till servering.
  4. Toppa och garnera med resten av löjrommen samt gräslöken vid servering.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 147 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.