Kall löjromssås

En kall sås med gräddfil, creme fraiche, majonnäs och toppa med fin Kalix-löjrom eller annan löjrom.

Löjligt enkel men riktigt lyxig.

Kall löjromssås passar till grillad lax eller annan fisk som röding, varmrökt lax, bakad potatis, rökta räkor, smörgåsbord, midsommar, julbord, påskbord osv där en romsås är gott till.

Blir också god med annan rom eller kaviar.

Du kan också laga en varm löjromssås likt en vitvinssås smaksatt med löjromen.

4 port kall löjromssås

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • ca 35 gram löjrom eller en liten burk.
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl creme fraiche
  • 15 gram eller 2 msk hackad gräslök
  • 3 msk majonnäs

Tillagning

  1. Skölj och hacka gräslöken.
  2. Blanda gräddfil, creme fraiche och majonnäs i en skål.
  3. Blanda i hälften av löjrommen och hälften av gräslöken i såsen. Förvaras kyld till servering.
  4. Toppa och garnera med resten av löjrommen samt gräslöken vid servering.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-01

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.