Grillat ostfyllt tunnbröd

Grillat ostfyllt tunnbröd eller quesadillas är ett recept som passar som tilltugg, snittar eller aptitretare till ex. drink eller öl.

4 portioner ostfyllt tunnbröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 mindre mjuka tunnbröd typ vetetortillas
  • 3 dl riven ost, gärna mozzarella
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 0,5 rödlök
  • 1 hackad röd spansk chilipeppar eller några droppar tabasco

Tillagning

  1. Hacka tomater, avokadon, rödlöken samt chilin (eller tillsätt önskad mängd tabasco) och blanda till en tomatsalsa.
  2. Fördela osten på alla tunnbröd och lägg dem på efterhand på grillen med osten uppåt och tunnbrödet ner (osten ska smälta). OBS de bränns snabbt. Du kan också värma tunnbröden med osten uppåt (tills osten smält) i en stekpanna istället för att grilla dem.
  3. Ta bort från värmen och lägg upp på en bricka.
  4. Fördela tomatsalsen på osten på fyra av bröden och lägg ett till grillat tunnbröd som lock så får du fyra dubbla tunnbröd med ost- och tomatfyllning.
  5. Skär dem med en brödkniv i 12 eller 16 tårtbitar på en skärbräda.
  6. Lägg upp i en korg eller bricka och servera som tilltugg eller snittar. Ha gärna små servetter till hands också.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat