Grillat ostfyllt tunnbröd

Grillat ostfyllt tunnbröd eller quesadillas är ett recept som passar som tilltugg, snittar eller aptitretare till ex. drink eller öl.

4 portioner ostfyllt tunnbröd

 • Förberedelse: 10 min
 • Tillagning: 10 min
 • Klart på: 20 min

Ingredienser

 • 8 mindre mjuka tunnbröd typ vetetortillas
 • 3 dl riven ost, gärna mozzarella
 • 2 tomater
 • 1 avokado
 • 0,5 rödlök
 • 1 hackad röd spansk chilipeppar eller några droppar tabasco

Tillagning

 1. Hacka tomater, avokadon, rödlöken samt chilin (eller tillsätt önskad mängd tabasco) och blanda till en tomatsalsa.
 2. Fördela osten på alla tunnbröd och lägg dem på efterhand på grillen med osten uppåt och tunnbrödet ner (osten ska smälta). OBS de bränns snabbt. Du kan också värma tunnbröden med osten uppåt (tills osten smält) i en stekpanna istället för att grilla dem.
 3. Ta bort från värmen och lägg upp på en bricka.
 4. Fördela tomatsalsen på osten på fyra av bröden och lägg ett till grillat tunnbröd som lock så får du fyra dubbla tunnbröd med ost- och tomatfyllning.
 5. Skär dem med en brödkniv i 12 eller 16 tårtbitar på en skärbräda.
 6. Lägg upp i en korg eller bricka och servera som tilltugg eller snittar. Ha gärna små servetter till hands också.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färspotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med. 

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer