Aqua de Limon

Introduktion och förberedelse

Läskande kall Mexikansk citrondricka eller Aqua de limon är ett lite festligare bål med citron, lime och socker. Passar till allt men speciellt het mat som Mexikansk streetfood, Tex Mex eller fredagsmys. Ett festligt och läskande alkoholfritt alternativ till cervezan.

Se till att ha isbitar i frysen. Istället för att pressa färsk citron och lime kan man köpa färdigpressad citronsaft eller limesaft. Vidare kan man ta och blanda i koncentrerad söt citronsaft samt limesaft (skippa då extra socker).

I Mexico kallas det Aqua fresca - färskt vatten - och kan vara smaksatt med olika gottis som frukt, bär, blommor, tamarin, hibiscus, mango, frön, apelsin eller som här med citron, lime och socker. Istället för socker kan du ta honung.

1 kanna på ca 1,4 liter

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 1 dl färsk pressad lime
  • 1 dl färsk pressad citron
  • 75 gram florsocker eller vanligt socker
  • 5 myntablad (valfritt)
  • 5 skivor citron eller lime att garnera med

Tillagning

  1. Skrubba citron och lime. Pressa ur saft.
  2. Blanda vatten, citronsaft, limesaft samt socker i en kanna så att sockret löser sig. Kan förvaras i kylen till servering.
  3. Lägg i isbitar och garnera med några skivor citron eller lime samt några blad mynta (valfritt).
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept