Aqua de Limon

Introduktion och förberedelse

Läskande kall Mexikansk citrondricka eller Aqua de limon är ett lite festligare bål med citron, lime och socker. Passar till allt men speciellt het mat som Mexikansk streetfood, Tex Mex eller fredagsmys. Ett festligt och läskande alkoholfritt alternativ till cervezan.

Se till att ha isbitar i frysen. Istället för att pressa färsk citron och lime kan man köpa färdigpressad citronsaft eller limesaft. Vidare kan man ta och blanda i koncentrerad söt citronsaft samt limesaft (skippa då extra socker).

I Mexico kallas det Aqua fresca - färskt vatten - och kan vara smaksatt med olika gottis som frukt, bär, blommor, tamarin, hibiscus, mango, frön, apelsin eller som här med citron, lime och socker. Istället för socker kan du ta honung.

1 kanna på ca 1,4 liter

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 1 dl färsk pressad lime
  • 1 dl färsk pressad citron
  • 75 gram florsocker eller vanligt socker
  • 5 myntablad (valfritt)
  • 5 skivor citron eller lime att garnera med

Tillagning

  1. Skrubba citron och lime. Pressa ur saft.
  2. Blanda vatten, citronsaft, limesaft samt socker i en kanna så att sockret löser sig. Kan förvaras i kylen till servering.
  3. Lägg i isbitar och garnera med några skivor citron eller lime samt några blad mynta (valfritt).
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.