Totopos

Bjud på totopos - en slags nachos eller tortillachips av bitar av tortillas du själv friterar eller knapersteker i majsolja.

6 portioner totopos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 vetetortillas medium
  • ca 5 msk majsolja

Tillagning

  1. Skär tortillabröden i 4 tårtbitar. Skär dessa i vardera 3 tårtbitar. Då får du ut 48 stycken små trianglar.
  2. Förbered en tallrik eller fat med hushållspapper under.
  3. Värm en stor stekpanna med 2 msk majsolja.
  4. Stek tortillabitarna gyllenbruna någon minut på varje sida på lite över medelvärme.
  5. Ta upp med stekpincett eller liknande och låt så mycket olja som det går vara kvar i pannan.
  6. Lägg över på en tallrik med hushållspapper att rinna av och svalna.
  7. Upprepa och stek alla tortillabitarna. Fyll ev. på med lite mer olja efter hand.
  8. Lägg upp totoposen i en korg med en servett under eller valfri skål eller portionsskålar.
  9. Servera med valfri dipp som förslagsvis Pico de gallo.
Vetetortillas skärs i bitar.
Vetetortillas skärs i bitar.
Stek några bitar i taget i olja på lite över medelvärme - en sida i taget.
Stek några bitar i taget i olja på lite över medelvärme - en sida i taget.
Vänd och stek andra sidan.
Vänd och stek andra sidan.
Fortsätt steka tortillabitar och tillsätt ev. lite mer olja under tiden.
Fortsätt steka tortillabitar och tillsätt ev. lite mer olja under tiden.
Lägg upp på en tallrik med hushållspapper efter hand att rinna av och svalna.
Lägg upp på en tallrik med hushållspapper efter hand att rinna av och svalna.
Servera med valfri salsa eller dipp. Jag hade Pico de gallo salsa till.
Servera med valfri salsa eller dipp. Jag hade Pico de gallo salsa till.

Serveringsförslag

  • Passar som snacks och tilltugg till tacos, texmex och mexikansk mat eller innan valfri mat.
  • Goda som nachos eller tortillachips med salsa. Jag hade Pico de gallo till på bilderna.
  • Fler förslag är dipp som cheddardipp, guacamole, fried beans, koriandersås, böndipp eller liknande.

Tips

  • Passar utmärkt att göra om du har rester på tortillabröd som du ej vet vad du ska göra med.
  • Kan även lagas med hemgjorda vetetortillas eller majstortillas.
  • Totopos kan förberedas i god tid och håller sig knapriga 1-2 dagar.

Friterad variant

Värm 1-2 liter majsolja till 185 grader i fritös eller kastrull - se till att ha lock till hands. Fritera några tortillabitar i taget någon minut till ljus brun färg. Passa och vänd dem efter halva tiden. Lägg över på tallrik med hushållspapper att rinna av och svalna.

E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 371 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-11-13

Tillbehör och liknande:

Mexikansk Streetfood från grunden

Gillar du Texmex så kommer du att älska Mexikansk streetfood. Mexikansk streetfood med majstortillas...