Quesadillas med spenat, ost och salsa

Introduktion och förberedelse

Quesadillas med spenat, ost och salsa Pico de gallo. 

Serveringsförslag

Passar som tilltugg och snack eller lätt förrätt vid grillen eller stekt i stekpanna. 

Portionsberäkning

  • Som snack och tilltugg räcker det med 1/2 tortilla (2 bitar) per portion och då blir receptet till 8 portioner. 
  • Till förrätt kan det vara lagom med en quesadilla per portion.  

4 portioner quesadillas med spenat, ost och salsa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 vetetortillas medium
  • 250 gram hackad fryst spenat
  • 150 gram riven ost ex. Tex mex
  • 2 tomater
  • 20 gram fryst hackad koriander
  • 1/2 gul lök
  • 1 tsk hackad fryst röd chili
  • 1/2 lime

Tillagning

  1. Tina spenat och krama ur vätskan.
  2. Lägg spenaten i en skål och blanda med osten.
  3. Skölj tomat och tärna den. Skala och finhacka löken. Blanda tomat, lök och fryst koriander samt chili i en skål. Pressa över lime.
  4. Bred ut 1/4 av spenatblandningen på ett tortillabröd.
  5. Fördela 1/4 av salsan över spenaten.
  6. Lägg på ett tortillabröd.
  7. Värm i stekpanna eller grilla på galler på utegrill på medelvärme så att osten smälter och tortillan får färg. Akta så det ej är för hög värme för då bränns brödet innan osten smält.
  8. Vänd och låt andra sidan få färg och quesadillan bli genomvarm.
  9. Lägg upp quesadillan på en tallrik eller skärbräda och dela i fyra delar med sax eller kniv. Servera direkt då den är godast nygjord och varm.
  10. Upprepa med resten av tortillabröden.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 185 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-11-24