Quesadillas med kyckling

Introduktion och förberedelse

Tortillabröd med ost, chili, grillad kyckling, tomat, rödlök och avokado.

Quesadillas är ostfyllda tortillas som steks eller värms i ugnen så att osten smälter.

Serveringsförslag

Gott och enkelt som middag eller lunch. Eller ha med till utflykt och värma i en panna över öppen eld.

Portionsberäkning

Här har jag räknat ett stort tortillabröd per portion men är man hungrig kan man nog äta två.

Varianter

  • Vidare kan man ha på extra chilisås, hackad färsk koriander, svarta bönor, salsa, gräddfil, majs, kokt ris, strimlad isbergssallad eller tärnad gurka.
  • Istället för röd spansk peppar kan du ta valfri chili ex. några droppar tabasco, några skivor jalapeno, några tsk Sriracha chilisås eller hot chipotle sås.

4 portioner quesadillas med kyckling

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 200 gram riven ost som cheddar, pizzaost eller mozzarella
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 grillat kycklinglår eller bröstfilé
  • 0,5 rödlök
  • 1 avokado
  • 1 tomat

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
  4. Skölj och tärna tomater.
  5. Plocka köttet från den grillade kycklingen. Tärna det.
  6. Lägg ut tortillas på två ugnsplåtar.
  7. Bred ut lite chili, sedan ett lager ost och toppa med rödlök, kyckling och tomat på varje tortilla.
  8. Värm dem tills osten smält, ca 7-8 minuter. Akta så de ej bränns.
  9. Ta ut och toppa dem med och avokado samt ev. andra toppings. Se förslag ovan.
  10. Servera dem öppna, ihoprullade eller vik dem dubbelt till halvmånar och skär dem sedan i fyra trianglar vardera med en vass kniv.
  11. Servera varma gärna med en grönsallad samt dressing.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 185 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-01-13