Quesadillas med kyckling

Tortillabröd med ost, chili, grillad kyckling, tomat, rödlök och avokado. Gott och enkelt.
Quesadillas är ostfyllda tortillas som steks eller värms i ugnen så att osten smälter. Här är de fyllda med lite annat gott också.
Är man hungrig äter man troligen två stora quesadillas per portion annars kanske en räcker.
Vidare kan man ha på extra chilisås, hackad färsk koriander, svarta bönor, salsa, gräddfil, majs, kokt ris, strimlad isbergssallad eller tärnad gurka.
Istället för röd spansk peppar kan du ta valfri chili ex. några droppar tabasco, några skivor jalapeno, några tsk Sriracha chilisås eller hot chipotle sås.

2-4 portioner quesadillas med kyckling

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 200 gram riven ost som cheddar, pizzaost eller mozzarella
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 grillat kycklinglår eller bröstfilé
  • 0,5 rödlök
  • 1 avokado
  • 1 tomat

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
  4. Skölj och tärna tomater.
  5. Plocka köttet från den grillade kycklingen. Tärna det.
  6. Lägg ut tortillas på två ugnsplåtar.
  7. Bred ut lite chili, sedan ett lager ost och toppa med rödlök, kyckling och tomat på varje tortilla.
  8. Värm dem tills osten smält, ca 7-8 minuter. Akta så de ej bränns.
  9. Ta ut och toppa dem med och avokado samt ev. andra toppings. Se förslag ovan.
  10. Servera dem öppna, ihoprullade eller vik dem dubbelt till halvmånar och skär dem sedan i fyra trianglar vardera med en vass kniv.
  11. Servera varma gärna med en grönsallad samt dressing.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer