Quesadillas med kyckling
Tortillas som värms med ost och kyckling samt toppas med tomat, rödlök, avokado, röd chilipeppar och färsk koriander.
Tillagning
- Värm ugnen till 200 grader vanlig ugn.
- Skala och hacka löken.
- Skölj och tärna tomater.
- Skölj och skär lime i fyra klyftor.
- Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Tärna den.
- Skölj dela och kärna ur chilifrukten. Strimla den.
- Tärna kycklingköttet.
- Lägg ut tortillas på två ugnsplåtar - gärna med bakplåtspapper under.
- Bred ut ett lager ost och fördela kyckling på varje tortilla.
- Värm dem tills osten smält, ca 6 minuter. Akta så de ej bränns.
- Ta ut och toppa dem med rödlök, tomat, avokado, chili samt färsk koriander.
- Servera dem öppna eller vik dem dubbelt till halvmånar och skär dem sedan i fyra trianglar på en skärbräda med en vass kniv.
- Servera varma med limeklyftor/pressad lime och gärna en grönsallad till.
Serveringsförslag
Gott och enkelt som middag eller lunch. Eller ha med till utflykt och värma i en panna på grillen eller inslagen som en halva i folie.
Portionsberäkning
Här har jag räknat ett stort tortillabröd per portion men är man hungrig kan man räkna två vardera.
Varianter
- Istället för att värma dem i ugnen kan man grilla eller steka dem på lite över medelvärme i en stekpanna och sedan vika ihop och steka klart några minuter tills all ost smält.
- Tomat, lök och koriander kan bytas mot Pico de Gallo, köpt salsasås eller liknande salsa.
- Annat som passar i är majs och ananassalsa.
- Vidare kan man ha till strimlad isbergssallad och/eller tärnad gurka.
- Istället för röd spansk peppar kan du ta valfri chili ex. några droppar tabasco, några skivor jalapeno, några tsk Sriracha chilisås eller hot chipotle sås.
Uppskattat näringsvärde per portion: 185 kcal