Glubbel
Glubbel - glögg och bubbel blir en läskande cocktail till jul, advent och lucia istället för glögg till fördrink, aperitif eller juldrink.
Tillagning
- Se till att glögg och mousserande vin är väl kylt.
- Mät upp glögg i glaset.
- Fyll på med skumpa.
- Garnera med en skiva citron och en bit kanelstång.
Garnering
- Jag garnerade med en skiva citron och en kanelstång. Kanelstång är valfritt.
- Fler förslag är apelsin med kryddnejlikor i skalet eller torkad citrus.
Varianter
- Som mousserande vin kan du ta prosecco, cava, cremant de bourgogne, champagne, sekt eller annat mousserande vin eller bubbel.
- Du kan ta valfri starkvinsglögg.
- Vill du ha en något svagare drink kan du ta vanlig vinglögg eller göra en Glögg Spritz som även toppas med sodavatten.
- För en alkoholfri glubbel kan du ta alkoholfri glögg och alkoholfritt mousserande vin.
Val av glas
Jag serverade i Margaritaglas. Fler förslag är Martiniglas, fluteglas, skumpaglas, tulpanglas, champagneglas eller likande.
Förslag på tilltugg
Som tilltugg passar julnötter, saffranssockerkaka, pepparkakor, lussekatter, dadlar med ädelost, dadlar med nötter, rostade nötter, sötpotatischips, grönkålschips, rostade kikärtor, rostade pumpafrön, salta pinnar med mera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 95 kcal