Höstcocktail med äppelcider

Höstcocktail med äppelcider, apelsinlikör, rom, lime och sockerlag. Välj torr mousserande fransk eller svensk äppelcider.

Lite sockerlag kan du laga genom att värma och lösa upp 2 msk socker i 1 dl vatten och låta svalna. Kan ersättas med mer apelsinlikör eller så kan du använda en sötare cider.

1 glas höstcocktail med äppelcider

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 4 cl äppelcider
  • 4 cl mörk rom
  • 4 cl apelsinlikör som Cointreau
  • 2 cl limejuice
  • 0,5 tsk sockerlag (valfritt)
  • 3 dl iskuber
  • 1 äppelskiva att garnera med
  • 1 bit rivet apelsin eller limeskal att garnera med

Tillagning

  1. Mät upp cider, apelsinlikör, rom, limejuice och sockerlag (efter smak) i en drinkshaker med is.
  2. Skaka och sila upp i ett drinkglas - förslagsvis stort grogglas.
  3. Garnera med en skiva äppel samt lite rivet apelsin- eller limeskal.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-26

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer