Höstcocktail med äppelcider

Introduktion och förberedelse för tillagning

Höstcocktail med äppelcider, apelsinlikör, rom, lime och sockerlag. Välj torr mousserande fransk eller svensk äppelcider.

Lite sockerlag kan du laga genom att värma och lösa upp 2 msk socker i 1 dl vatten och låta svalna. Kan ersättas med mer apelsinlikör eller så kan du använda en sötare cider.

1 glas höstcocktail med äppelcider

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 4 cl äppelcider
  • 4 cl mörk rom
  • 4 cl apelsinlikör som Cointreau
  • 2 cl limejuice
  • 0,5 tsk sockerlag (valfritt)
  • 3 dl iskuber
  • 1 äppelskiva att garnera med
  • 1 bit rivet apelsin eller limeskal att garnera med

Tillagning

  1. Mät upp cider, apelsinlikör, rom, limejuice och sockerlag (efter smak) i en drinkshaker med is.
  2. Skaka och sila upp i ett drinkglas - förslagsvis stort grogglas.
  3. Garnera med en skiva äppel samt lite rivet apelsin- eller limeskal.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-26

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.