Höstcocktail med äppelcider

Höstcocktail med äppelcider, apelsinlikör, rom, lime och sockerlag. Välj torr mousserande fransk eller svensk äppelcider.
Lite sockerlag kan du laga genom att värma och lösa upp 2 msk socker i 1 dl vatten och låta svalna. Kan ersättas med mer apelsinlikör eller så kan du använda en sötare cider.

1 glas höstcocktail med äppelcider

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 4 cl äppelcider
  • 4 cl mörk rom
  • 4 cl apelsinlikör som Cointreau
  • 2 cl limejuice
  • 0,5 tsk sockerlag (valfritt)
  • 3 dl iskuber
  • 1 äppelskiva att garnera med
  • 1 bit rivet apelsin eller limeskal att garnera med

Tillagning

  1. Mät upp cider, apelsinlikör, rom, limejuice och sockerlag (efter smak) i en drinkshaker med is.
  2. Skaka och sila upp i ett drinkglas - förslagsvis stort grogglas.
  3. Garnera med en skiva äppel samt lite rivet apelsin- eller limeskal.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färspotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer