Höstcocktail med äppelcider

Introduktion och förberedelse

Höstcocktail med äppelcider, apelsinlikör, rom, lime och sockerlag.

Välj torr mousserande fransk, engelsk, spansk eller svensk äppelcider.

Pressa gärna färsk limejuice till drinken.

Val av glas

Drinken skakas med is och serveras i kallt drinkglas - förslagsvis tumbler - typ whiskyglas eller grogg-glas. Men även martiniglas eller vinglas - vinkupa blir fint.

Sockerlag

En mindre mängd sockerlag till drinken kan du laga genom att värma och lösa upp 2 msk socker i 1 dl vatten och låta svalna. Grundrecept på en flaska sockerlag du kan ta i kylen hittar du här.

Sockerlagen kan ersättas med mer apelsinlikör eller så kan du använda en sötare cider.

1 glas höstcocktail med äppelcider

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 4 cl torr äppelcider
  • 4 cl mörk rom
  • 4 cl apelsinlikör som Cointreau
  • 2 cl limejuice
  • 0,5 tsk sockerlag (valfritt)
  • 1 äppelskiva att garnera med
  • 1 halv tunn skiva, klyfta eller bit riven apelsin eller limeskal att garnera med
  • 10 isbitar till shakern

Tillagning

  1. Mät upp cider, apelsinlikör, rom, limejuice och sockerlag i en drinkshaker med isbitar.
  2. Skaka och sila upp i ett drinkglas - förslagsvis tumbler - typ whiskyglas eller grogg-glas. Men även martiniglas eller vinglas - vinkupa blir fint.
  3. Garnera med en skiva äppel samt lite rivet apelsin- eller limeskal.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 106 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-02-28

Liknande recept:

Blanda drinkar och cocktails som ett proffs

Bli bartender för en kväll Att blanda drinkar blir så avancerat du gör det. Men de enkla klassiska...

Tilltugg till cocktailparty

Tilltugg till cocktailfesten. Recept och tips. Om konsten att mingla, dricka drinkar och äta snittar...

Bästa snittarna och plockmaten till minglet

Tips på snittar, aptitretare och plockmat till matiga småmackor, smörgåsar och sandwichs till the och...