Grön Stinger
Grön Stinger är en variant på Stinger cocktail med grön Crème de menthe och konjak.
En klassisk stinger blandas med vit Crème de menthe men jag hade svårt att få tag på det så jag gjorde drinken med grön Créme de menthe. Då får drinken även en vackert grön färg.
Stinger är med på IBA:s drinklista. Drinken kommer från USA där den var populär bland överklassen mellan 1890 fram till 70-talet. Under spritförbudet på 20-talet blev Stinger poppis då Créme de menthe var bra på att dölja smaken av konjak av sämre kvalitet.
Tillagning
- Kyl ingredienserna. Se gärna till att glaset är kallt också - ställ eventuellt i frysen.
- Mät upp och rör ingredienserna i ett rörglas med ca 8-10 isbitar och rör väl.
- Sila över i cocktail eller martiniglas.
- Klart att servera. Garnera med myntablad om du vill.
Serveringsförslag
- God som fördrink eller aperitif med snacks som chips, nötter eller liknande.
- Drinken passar också efter middagen som after dinner cocktail och digestif.
- Med sin gröna färg passar drinken även till jul och advent. Kan då garneras med ett rött cocktailbär och ett myntablad på tandpetare.
- Kan garneras med myntablad.
- Drinken rörs med is i ett rörglas och silas upp i Martini/cocktailglas.
Tips
Du kan blanda upp till fyra drinkar på en gång i ett rörglas.
Varianter
- Byt grön Crème de menthe mot vit Crème de menthe för en klassisk Singer.
- Drinken kan även skakas med is i shaker.
- En annan variant är att servera on the rocks med isbitar eller krossad is i lågt whiskyglas ellertumbler.
Uppskattat näringsvärde per portion: 135 kcal