Fyllda dadlar med hasselnötter rullade i kakao och kanel

Introduktion och förberedelse

Dadlar med rostade hasselnötter rullade i kakao och kanel.

Serveringsförslag

  • Ett slags naturgodis som passar till vardags, fest, efter maten, utflykt, till julbord eller på buffé.
  • Du behöver tandpetare om du vill sätta i det i dadlarna till servering.

Val av dadlar

  • Dadlar med kärnan kvar skär du ett snitt i och kärnar ur.
  • Det finns extra fina irakiska dadlar om du hittar det.

Varianter

  • Du kan ta enbart kanel eller kakao. Eller byta mot lakritspulver om du gillar det.
  • Hasselnötter kan bytas mot mandlar, paranötter, pekannötter eller valnötter.

Ett slags naturgodis med dadlar som fylls med hasselnötter och rullas i kakao- och kanelblandning.
Ett slags naturgodis med dadlar som fylls med hasselnötter och rullas i kakao- och kanelblandning.

16 dadlar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 16 dadlar med eller utan kärna
  • 32 hasselnötter, 1/2 dl
  • 1 msk kanel
  • 1 msk kakao

Tillagning

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna någon minut på hög värme utan att bränna dem. Låt svalna.
  2. Kärna ur dadlarna om de ej redan är det genom att skära ett snitt på sidan på dadlarna och ta ur kärnan.
  3. Fyll varje dadel med två hasselnötter.
  4. Dadlarna kan även delas i två delar till ett mindre mumsbitar. Då har du en hasselnöt i varje del.
  5. Sprid ut kakao och kanel på en tallrik och rulla runt dadlarna i blandningen.
  6. Sätt i en tandpetare i varje dadel till servering.
  7. Förvara i burk med lite bakplåtspapper mellan lagren.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 78 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-10