Fyllda dadlar med hasselnötter rullade i kakao och kanel
Dadlar med rostade hasselnötter rullade i kakao och kanel.
Tillagning
- Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna någon minut på hög värme utan att bränna dem. Låt svalna.
- Kärna ur dadlarna om de ej redan är det genom att skära ett snitt på sidan på dadlarna och ta ur kärnan.
- Fyll varje dadel med två hasselnötter.
- Dadlarna kan även delas i två delar till ett mindre mumsbitar. Då har du en hasselnöt i varje del.
- Sprid ut kakao och kanel på en tallrik och rulla runt dadlarna i blandningen.
- Sätt i en tandpetare i varje dadel till servering.
- Förvara i burk med lite bakplåtspapper mellan lagren.
Serveringsförslag
- Ett slags naturgodis som passar till vardags, fest, efter maten, utflykt, till julbord eller på buffé.
- Du behöver tandpetare om du vill sätta i det i dadlarna till servering.
Val av dadlar
- Dadlar med kärnan kvar skär du ett snitt i och kärnar ur.
- Det finns extra fina irakiska dadlar om du hittar det.
Varianter
- Du kan ta enbart kanel eller kakao. Eller byta mot lakritspulver om du gillar det.
- Hasselnötter kan bytas mot mandlar, paranötter, pekannötter eller valnötter.
Uppskattat näringsvärde per portion: 78 kcal