Grönmögelostfyllda dadlar
Grönmögelostfyllda dadlar som är gott som tilltugg, aptitretare eller till buffé.
Enkelt att göra och supergott med kombinationen av salt ädelost och söta dadlar.
Tillagning
- Skär ett snitt i varje dadel och ta ur kärnan.
- Skär osten i 25 bitar.
- Lägg en ostbit i varje dadel och tryck ihop.
- Lägg upp de grönmögelostfyllda dadlarna på en bricka och servera.
Serveringsförslag
- Förutom som aptitretare är dadlarna är mycket goda på ostbricka.
- Eller till jul eller adventmys med pepparkakor.
Val av ost
- Du kan ta valfri grönmögelost, blåmögelost eller ädelost gärna en god som Saint Aigur, Roquefort, Gorgonzola, Bredsjö Blå, Stilton, Kvibille eller liknande
- En god variant är att göra med fetaost.
Att dricka till
Portvin, Madeira, söt eller halvtorr sherry, sött late harvest dessertvin eller glögg är förslag att dricka till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 166 kcal