Grönmögelostfyllda dadlar

Introduktion och förberedelse

Grönmögelostfyllda dadlar som är gott som tilltugg eller till buffe.

Dadlarna är såklart mycket goda på ostbricka också. Eller till jul med pepparkakor.

Enkelt att göra och supergott med kombinationen av salt ädelost och söta dadlar.

Att dricka till:

Portvin, Madeira, söt eller halvtorr sherry, sött late harvest dessertvin, glögg är förslag att dricka till.

25 grönmögelostfyllda dadlar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 25 st stora dadlar
  • 175 g grönmögelost eller blåmögelost, gärna en god som Saint Agur, Roquefort, Bredsjö Blå

Tillagning

  1. Skär ett snitt i varje dadel och ta ur kärnan.
  2. Skär osten i 25 bitar.
  3. Lägg en ostbit i varje dadel och tryck ihop.
  4. Lägg upp de grönmögelostfyllda dadlarna på en bricka och servera.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 49 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-30