Grönmögelostfyllda dadlar

Introduktion och förberedelse

Grönmögelostfyllda dadlar som är gott som tilltugg eller till buffé.

Dadlarna är såklart mycket goda på ostbricka också. Eller till jul med pepparkakor.

Enkelt att göra och supergott med kombinationen av salt ädelost och söta dadlar.

En god variant är att göra med fetaost.

Att dricka till

Portvin, Madeira, söt eller halvtorr sherry, sött late harvest dessertvin eller glögg är förslag att dricka till.

25 grönmögelostfyllda dadlar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 25 st stora dadlar
  • 175 gram grönmögelost, blåmögelost eller ädelost gärna en god som Saint Aigur, Roquefort, Gorgonzola, Bredsjö Blå, Stilton, Kvibille eller liknande

Tillagning

  1. Skär ett snitt i varje dadel och ta ur kärnan.
  2. Skär osten i 25 bitar.
  3. Lägg en ostbit i varje dadel och tryck ihop.
  4. Lägg upp de grönmögelostfyllda dadlarna på en bricka och servera.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 166 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-09-23

Tillbehör och liknande recept:

Starta julen med glögg, baconlindade dadlar och annat gott

Doften av glögg är synonymt med Advent, Lucia och jul för många. En dryck som värmer både kropp och...