Grönmögelostfyllda dadlar

Grönmögelostfyllda dadlar som är gott som tilltugg eller till buffe.

Dadlarna är såklart mycket goda på ostbricka också. Eller till jul med pepparkakor.

Enkelt att göra och supergott med kombinationen av salt ädelost och söta dadlar.

Att dricka till:

Portvin, Madeira, söt eller halvtorr sherry, sött late harvest dessertvin, glögg är förslag att dricka till.

25 grönmögelostfyllda dadlar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 25 st stora dadlar
  • 175 g grönmögelost eller blåmögelost, gärna en god som Saint Agur, Roquefort, Bredsjö Blå

Tillagning

  1. Skär ett snitt i varje dadel och ta ur kärnan.
  2. Skär osten i 25 bitar.
  3. Lägg en ostbit i varje dadel och tryck ihop.
  4. Lägg upp de grönmögelostfyllda dadlarna på en bricka och servera.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept