Sötpotatissnacks eller sötpotatischips

Introduktion och förberedelse

Snacks med sötpotatis passar som chips till fördrink eller tilltugg.

Gott och nyttigt med sötpotatis till fest eller buffe.

Med dipp och varianter

  • Servera sötpotatischipsen med en god dipp som förslagsvis gräddfil med finriven färsk ingefära.
  • Dippen blir också god med gräddfil och pressad vitlök samt hackad gräslök;
  • Eller curry och rivet äpple;
  • Eller paprika och chilipulver.

4 portioner sötpotatischips

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Klart på: 2 tim 15 min

Ingredienser

  • 3 sötpotatisar
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk rapsolja eller olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Skölj, skala och skiva sötpotatisarna tunt. Använd gärna en mandolin.
  3. Blanda sötpotatisskivorna med olja och peppar.
  4. Lägg ut potatisskivorna på plåtar med bakplåtspapper samt strö flingsalt ovanpå.
  5. Stek sötpotatisen gyllenbrun mitt i ugnen ca 2 timmar. Vänd sötpotatissnacksen efter 30 minuter. Kolla mot slutet så att de ej bränns.
  6. Dippsås: blanda gräddfil med finriven ingefära.
  7. Ta ut sötpotatischipsen och lägg upp i en skål. Servera förslagsivs med gräddfil- och ingefärsdippen.
E-mail
Medel: 3.8 (15 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 186 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-03-29