Sötpotatissnacks eller sötpotatischips

Introduktion och förberedelse

Snacks med sötpotatis passar som chips till fördrink eller tilltugg.

Gott och nyttigt med sötpotatis till fest eller buffe.

Servera sötpotatischipsen med en god dip ex. gräddfil med finriven färsk ingefära. Dippen blir också god med gräddfil och pressad vitlök samt hackad gräslök; eller curry och rivet äpple; eller paprika och chilipulver.

4 portioner sötpotatischips

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Klart på: 2 tim 15 min

Ingredienser

  • 3 sötpotatisar
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk rapsolja eller olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Skölj, skala och skiva sötpotatisarna tunt. Använd gärna en mandolin.
  3. Blanda sötpotatisskivorna med olja och peppar.
  4. Lägg ut potatisskivorna på plåtar med bakplåtspapper samt strö flingsalt ovanpå.
  5. Stek sötpotatisen gyllenbrun mitt i ugnen ca 2 timmar. Vänd sötpotatissnacksen efter 30 minuter. Kolla mot slutet så att de ej bränns.
  6. Dippsås: blanda gräddfil med finriven ingefära.
  7. Ta ut sötpotatischipsen och lägg upp i en skål. Servera förslagsivs med gräddfil- och ingefärsdippen.
E-mail
Medel: 3.9 (10 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer