Rostade pumpafrön

Introduktion och förberedelse för tillagning

Ett gott och nyttigt hemgjort snacks till fest, buffé eller ha på utflykt. Rostade pumpafrön är också gott som garnityr och tillbehör att strö över soppor, gröt, filmjölk, musli, granola eller sallader.

Räkna att 2 dl rostade pumpafrön räcker som snacks till 2 personer.

Skalade pumpakärnor och pumpafrön finns att köpa färdigtorkade - de är mörkgröna som på bilden. Det finns många olika sorters pumpafrön och de kan du prova att rosta som de är eller skala dem om det går men jag har bara rostat köpta skalade kärnor.

Förvara dem lufttätt gärna i en ex. syltburk. Frön innehåller fett och smakar efter några veckor lite härsket och det gillar inte jag. Det är dock inget farligt. Men godast är att rosta nya efter hand.

Och glömde jag säga att pumpafrön är mycket, mycket nyttiga och superbra snack på alla sätt.

2 dl rostade pumpafrön till 2 port

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 4 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 dl pumpafrön eller pumpakärnor
  • 0,5 tsk salt, gärna flingsalt (valfritt)

Tillagning

  1. Hetta upp en stekpanna och tillsätt pumpafröna.
  2. Rosta under omrörning i ca 3-4 minuter.
  3. Häll upp i en skål och blanda ev. i salt efter smak.
  4. Pumpafröna är klara att serveras. Håller sig några veckor i lufttät burk ex. en syltburk med lock.
E-mail
Medel: 4.5 (10 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.