Rostade pumpafrön

Introduktion och förberedelse

Ett gott och nyttigt hemgjort snacks till fest, buffé eller ha på utflykt.

Rostade pumpafrön är också gott som garnityr och tillbehör att strö över soppor, gröt, filmjölk, musli, granola eller sallader.

Portionsberäkning

Räkna att 2 dl rostade pumpafrön räcker som snacks till 2-3 personer.

Val av pumpafrön

Skalade pumpakärnor och pumpafrön finns att köpa färdigtorkade - de är mörkgröna som på bilden.

Det finns många olika sorters pumpafrön och de kan du prova att rosta som de är eller skala dem om det går men jag har bara rostat köpta skalade kärnor.

Förvaring

Förvara dem lufttätt gärna i en ex. syltburk. Frön innehåller fett och smakar efter några veckor lite härsket och det gillar inte jag. Det är dock inget farligt. Men godast är att rosta nya efter hand.

Nyttigt

Och glömde jag säga att pumpafrön är nyttiga, energirika och bra snack på flera sätt.

2 dl rostade pumpafrön till 2 port

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 4 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 dl pumpafrön eller pumpakärnor
  • 0,5 tsk salt, gärna flingsalt (valfritt)

Tillagning

  1. Hetta upp en stekpanna och tillsätt pumpafröna.
  2. Rosta under omrörning i ca 3-4 minuter.
  3. Häll upp i en skål och blanda ev. i salt efter smak.
  4. Pumpafröna är klara att serveras. Håller sig några veckor i lufttät burk ex. en syltburk med lock.
E-mail
Medel: 4.5 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 340 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-11

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.