Rostade pumpafrön
Ett gott och nyttigt hemgjort snacks till fest, buffé eller ha på utflykt.
Rostade pumpafrön är också gott som garnityr och tillbehör att strö över soppor, gröt, filmjölk, musli, granola eller sallader.
Tillagning
- Hetta upp en stekpanna och tillsätt pumpafröna.
- Rosta under omrörning i ca 3-4 minuter.
- Häll upp i en skål och blanda ev. i salt efter smak.
- Pumpafröna är klara att serveras. Håller sig några veckor i lufttät burk ex. en syltburk med lock.
Portionsberäkning
Räkna att 2 dl rostade pumpafrön räcker som snacks till 2-3 personer.
Val av pumpafrön
Skalade pumpakärnor och pumpafrön finns att köpa färdigtorkade - de är mörkgröna som på bilden.
Det finns många olika sorters pumpafrön och de kan du prova att rosta som de är eller skala dem om det går men jag har bara rostat köpta skalade kärnor.
Förvaring
Förvara dem lufttätt gärna i en ex. syltburk. Godast är att rosta nya efter hand.
Nyttigt
Och glömde jag säga att pumpafrön är nyttiga, energirika och bra snack på flera sätt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 340 kcal