Rostade pumpafrön

Ett gott och nyttigt hemgjort snacks till fest, buffé eller ha på utflykt.

Rostade pumpafrön är också gott som garnityr och tillbehör att strö över soppor, gröt, filmjölk, musli, granola eller sallader.

2 dl rostade pumpafrön till 2 port

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 4 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 dl pumpafrön eller pumpakärnor
  • 0,5 tsk salt, gärna flingsalt (valfritt)

Tillagning

  1. Hetta upp en stekpanna och tillsätt pumpafröna.
  2. Rosta under omrörning i ca 3-4 minuter.
  3. Häll upp i en skål och blanda ev. i salt efter smak.
  4. Pumpafröna är klara att serveras. Håller sig några veckor i lufttät burk ex. en syltburk med lock.
Rosta pumpafröna i en torr stekpanna några minuter runt om tills de får fin färg och börjar knäppa.
Rosta pumpafröna i en torr stekpanna några minuter runt om tills de får fin färg och börjar knäppa.
Rostade pumpafrön eller pumpakärnor som snacks med lite flingsalt.
Rostade pumpafrön eller pumpakärnor som snacks med lite flingsalt.

Portionsberäkning

Räkna att 2 dl rostade pumpafrön räcker som snacks till 2-3 personer.

Val av pumpafrön

Skalade pumpakärnor och pumpafrön finns att köpa färdigtorkade - de är mörkgröna som på bilden.

Det finns många olika sorters pumpafrön och de kan du prova att rosta som de är eller skala dem om det går men jag har bara rostat köpta skalade kärnor.

Förvaring

Förvara dem lufttätt gärna i en ex. syltburk. Godast är att rosta nya efter hand.

Nyttigt

Och glömde jag säga att pumpafrön är nyttiga, energirika och bra snack på flera sätt.

E-mail
Medel: 3.9 (36 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 340 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-11-21