Fläskfilégryta med sparris, svamp och grädde
Hemlagad fläskfilégryta med sparris, svamp, paprika och grädde.
En god gryta som går snabbt att koka klart med mör fläskfilé och fräscha grönsaker i.
Tillagning
- Skala och hacka löken. Skölj och strimla purjolök.
- Skölj och strimla paprikan.
- Putsa fläskfilén och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Banka ut dem något.
- Bryn därefter fläskfilén i en stekgryta eller i en stekpanna och lägg över i en gryta. Peppra, salta samt krydda med mejram.
- Strö mjölet över köttet samt rör om.
- Fräs lök, purjolök och paprika i stekgrytan eller i en stekpanna och lägg över i till köttet.
- Skala och pressa ner en vitlök samt rör om.
- Rensa svamp och skär i skivor. Tillsätt den till köttet.
- Sila av sparrisen. Spara lagen till såsen.
- Skär sparrisen i 3 cm långa bitar. Tillsätt sparrisen till köttet och rör om.
- Tillsätt sparrislagen (ca 1-2 dl) samt grädde.
- Rör om och koka ihop fläskfilégrytan ca 10 minuter på låg värme.
- Smaka av fläskfilégrytan med salt och svartpeppar samt Dijonsenap.
- Servera med ex. kokt potatis; pressad potatis; kokt ris; råris; pasta penne; klyftpotatis eller vad du gillar. Gelé och grönsallad eller tomatsallad passar också till. Kokta brysselkål, morot och vaxbönor passar också till grytan.
Serveringsförslag
- Passar med kokt potatis; pressad potatis; kokt ris; råris; pasta som penne eller tagliatelle; klyftpotatis, blomkålsmos, matvete eller vad du gillar.
- Gelé och grönsallad eller tomatsallad passar också till.
- Kokta brysselkål, morot och vaxbönor passar också till fläskfilégryta.
Varianter
- Istället för fläskfilé kan du ta fläskytterfilé eller kotlett.
- Sparris på burk kan bytas mot färsk grön eller vit sparris.
- Färsk svamp kan bytas mot svamp på burk.
Uppskattat näringsvärde per portion: 325 kcal