Fläskfilé i god sås med svamp, örter, grädde och Dijonsenap

Introduktion och förberedelse

Fläskfile i god sås med svamp, örter, grädde och dijonsenap.

Serveringsförslag

4 portioner fläskfilé i god sås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 700 gram fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 150 gram champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 msk mjöl
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 0,5 msk torkad dragon
  • 3 msk citronsaft

Tillagning

  1. Putsa bort den stora hinnan/senan på fläskfilen. Skär köttet i 1,5 cm tjocka skivor. Skiva champinjoner, hacka lök, hacka gräslök och persilja.
  2. Salta och peppra köttet och stek i en msk smör tills köttet är gyllenbrunt, ta upp köttet och lägg på en tallrik vid sidan.
  3. Stek sedan svampen och löken i en msk smör. Fräs några minuter tills både svamp och lök är brynt. Pudra över mjöl och rör runt.
  4. Slå på grädde, crème fraiche, dijonsenap och citronsaft och tillsätt sedan örterna och vänd ner det stekta köttet. Låt puttra någon minut och servera ur grytan eller lägg upp på fat. Smaka av med salt och peppar samt ev. mer dijonsenap och citronsaft.
  5. Gott med pasta, potatis, basmatiris eller råris till.
E-mail
Medel: 3.4 (17 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 643 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-21