Fläskfilé i god sås med svamp, örter, grädde och dijonsenap

Fläskfile i god sås med svamp, örter, grädde och dijonsenap. Gott med pasta, potatis, basmatiris eller råris till.

4 portioner fläskfilé i god sås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 150 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 msk mjöl
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl lättyoghurt
  • 3 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 0,5 msk torkad dragon
  • 3 msk citronsaft

Tillagning

  1. Putsa bort den stora hinnan/senan på fläskfilen. Skär köttet i 1,5 cm tjocka skivor. Skiva champinjoner, hacka lök, hacka gräslök och persilja.
  2. Salta och peppra köttet och stek i en msk smör tills köttet är gyllenbrunt, ta upp köttet och lägg på en tallrik vid sidan.
  3. Stek sedan svampen och löken i en msk smör. Fräs några minuter tills både svamp och lök är brynt. Pudra över mjöl och rör runt.
  4. Slå på grädde, yoghurt, dijonsenap och citronsaft och tillsätt sedan örterna och vänd ner det stekta köttet. Låt puttra någon minut och servera ur grytan eller lägg upp på fat. Smaka av med salt och peppar samt ev. mer dijonsenap och citronsaft.
  5. Gott med pasta, potatis, basmatiris eller råris till.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer