Grillostburgare med tillbehör

Introduktion och förberedelse

Grillostburgare med förslag på tillbehör. Här med bröd, sallad, coleslaw, tomat och picklad lök samt en bulgursallad och gröna padrone paprikor till.

Du kan grilla eller steka osten i stekpanna eller grillpanna. Jag köpte en svensk grillost av get från ett gårdsmejeri i Slänsmåla i Blekinge. Kolla där du bor om du turen att ha ett gårdsmejeri med god grillost! Vanlig halloumi går också bra.

Ett förslag på tillbehör som passar till en middag eller minibuffé med grillostburgarna - se bild. Rostade hembakta hamburgarbröd eller köp färdiga av valfri sort, strimlad spenat, skivad tomat, bulgursallad med granatäpple, coleslaw, picklad rödlök och stekta gröna padrone mini-paprikor.

Du kan göra egen coleslaw och picklad rödlök eller köpa färdig. Istället för coleslaw kan man ta hamburgerdressing, Sriracha majo, aioli vitlöksmajo eller bara blanda majonnäs med lite ketchup att ha som dressing i burgarna.

Ett annat förslag är att servera burgaren som denna halloumiburgare med kimchi (även kimchi finns att köpa färdig). Vidare kan man ha klyftpotatis till burgarna.

OBS grillosten ystas med löpe så den är ej vegetarisk egentligen. Tänk på det om du ska bjuda vegetarianer då inte alla vegetarianer tycket det är ok.

4 portioner grillostburgare

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 grillostburgare eller halloumiburgare
  • 4 hamburgerbröd
  • 30 gram babyspenat eller valfri grönsallad
  • 1 stor tomat
  • 4 portioner coleslaw
  • 4 portioner picklad rödlök
  • 4 portioner stekta gröna minipaprikor padrones
  • 4 portioner bulgursallad med granatäpple

Tillagning

  1. Förbered tillbehör du vill ha: laga bulgursallad, coleslaw och picklad rödlök. Baka hamburgerbröd eller köp färdiga.
  2. Skölj och strimla sallad. Skölj och skiva tomat. Lägg upp på fat.
  3. Stek eller grilla grillostburgarna i några minuter på varje sida tills de har färg och är ljust brynta. Akta så de ej bränns.
  4. Servera grillostburgarna med tillbehören. Förslag är att rosta eller grilla hamburgerbröden i delar; lägg först sallad på bottenbrödet, sedan en stor sked coleslaw, grillostburgare, tomatskiva och picklad lök samt sist toppa med brödet.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 492 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.