Grillostburgare med tillbehör

Introduktion och förberedelse

Grillostburgare med förslag på tillbehör. Här med bröd, sallad, coleslaw, tomat och picklad lök samt en bulgursallad och gröna padrone paprikor till.

Serveringsförslag

Du kan såklart ta valfritt tillbehör som passar till hamburgare.

Jag dukade upp en liten minibuffé som passar till middag och grillfest av:

Grilla eller steka

Du kan grilla eller steka osten i stekpanna eller grillpanna.

Val av grillost

Grillost är den svenska varianten av halloumi - så det kan du såklart också köpa och laga.

Jag köpte en svensk grillost av get från ett gårdsmejeri i Slänsmåla i Blekinge. Kolla där du bor om du turen att ha ett gårdsmejeri med god grillost!

Grillost är ej helt vego

OBS grillosten ystas med löpe så den är ej vegetarisk egentligen. Tänk på det om du ska bjuda vegetarianer då inte alla vegetarianer tycket det är ok.

4 portioner grillostburgare

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 grillostburgare eller halloumiburgare
  • 4 hamburgerbröd
  • 30 gram babyspenat eller valfri grönsallad
  • 1 stor tomat
  • 4 portioner coleslaw
  • 4 portioner picklad rödlök
  • 4 portioner stekta gröna minipaprikor padrones
  • 4 portioner bulgursallad med granatäpple

Tillagning

  1. Förbered tillbehör du vill ha: laga bulgursallad, coleslaw och picklad rödlök. Baka hamburgerbröd eller köp färdiga.
  2. Skölj och strimla sallad. Skölj och skiva tomat. Lägg upp på fat.
  3. Stek eller grilla grillostburgarna i några minuter på varje sida tills de har färg och är ljust brynta. Akta så de ej bränns.
  4. Servera grillostburgarna med tillbehören. Förslag är att rosta eller grilla hamburgerbröden i delar; lägg först sallad på bottenbrödet, sedan en stor sked coleslaw, grillostburgare, tomatskiva och picklad lök samt sist toppa med brödet.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 492 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-04-13