Vegetarisk Tagine gryta med kikärtor

Vegetarisk Tagine gryta med kikärtor och smak av saffran. En god gryta från Marocko att sleva på couscous. Chermoula, harissa och yoghurtsås passar också till. Liksom finhackad inlagd citron.
Laga grytan i en tagine eller en vanlig gryta med lock.

4 portioner vegetarisk tagine

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 600 gram kokta kikärter
  • 1 burk hela tomater (400 gram)
  • 15 cm purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 paprikor
  • 2 medelstora morötter
  • 1 zucchini
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk mald koriander
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0,5 tsk saffran
  • 3 dl russin
  • 3 dl mandlar eller valnötter

Tillagning

  1. Skölj och hacka lök. Fräs i olivolja.
  2. Skölj och skär paprika, morötter och zucchini i bitar.
  3. Tillsätt med kikärter, tomatpuré och kryddor.
  4. Stek under omrörning i fem minuter.
  5. Tillsätt tomater och koka på låg värme i ca 40 minuter.
  6. Tillsätt russin på slutet.
  7. Grovhacka nötterna och rosta dem i en stekpanna några minuter under omrörning. Salta dem och garnera grytan vid servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer