Vegetarisk Tagine gryta med kikärtor

Vegetarisk Tagine gryta med kikärtor och smak av saffran. En god gryta från Marocko att sleva på couscous. Chermoula, harissa och yoghurtsås passar också till. Liksom finhackad inlagd citron.
Laga grytan i en tagine eller en vanlig gryta med lock.

4 portioner vegetarisk tagine

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 600 gram kokta kikärter
  • 1 burk hela tomater (400 gram)
  • 15 cm purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 paprikor
  • 2 medelstora morötter
  • 1 zucchini
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk mald koriander
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0,5 tsk saffran
  • 3 dl russin
  • 3 dl mandlar eller valnötter

Tillagning

  1. Skölj och hacka lök. Fräs i olivolja.
  2. Skölj och skär paprika, morötter och zucchini i bitar.
  3. Tillsätt med kikärter, tomatpuré och kryddor.
  4. Stek under omrörning i fem minuter.
  5. Tillsätt tomater och koka på låg värme i ca 40 minuter.
  6. Tillsätt russin på slutet.
  7. Grovhacka nötterna och rosta dem i en stekpanna några minuter under omrörning. Salta dem och garnera grytan vid servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer