Hemgjord mandelmassa

Hemgjord mandelmassa. Mandelmassa är in princip hälften malda mandlar och hälften socker. Gott till fyllning av semlor, tårtor och påskgodis.

Receptet på egen mandelmassa kan dubblas. Mandelmassa håller sig i kylen samt kan också frysas. Du kan förbered och skålla mandlar innan.

100 gram hemgjord mandelmassa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 75 g sötmandel
  • 4 bittermandlar
  • 3 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten

Tillagning

  1. Koka upp mandeln samt bittermandel i lite vatten någon minut tills skalen börjar lossna. Häll av och skölj kall.
  2. Skala söt- och bittermandeln.
  3. Torka mandeln torr i en ren handduk.
  4. Mixa mandel och florsocker i en matberedare till en väl mald massa likt fint mjöl.
  5. Tillsätt vatten och mixa mandelmassan till jämn konsistens.
  6. Den hemgjorda mandelmassa är färdig att användas.
E-mail
Medel: 3.9 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept