Hemgjord mandelmassa

Introduktion och förberedelse

Hemgjord mandelmassa. Mandelmassa är in princip hälften malda mandlar och hälften socker. Gott till fyllning av semlor, tårtor och påskgodis.

Receptet på egen mandelmassa kan dubblas. Mandelmassa håller sig i kylen samt kan också frysas. Du kan förbered och skålla mandlar innan.

Nedan recept på 100 gram mandelmassa räcker till runt 5-7 semlor.

100 gram hemgjord mandelmassa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 75 g sötmandel
  • 2-4 bittermandlar (valfritt)
  • 3 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten

Tillagning

  1. Koka upp mandeln samt bittermandel i lite vatten någon minut tills skalen börjar lossna. Häll av och skölj kall.
  2. Skala söt- och bittermandeln.
  3. Torka mandeln torr i en ren handduk.
  4. Mixa mandel och florsocker i en matberedare till en väl mald massa likt fint mjöl.
  5. Tillsätt vatten och mixa mandelmassan till jämn konsistens.
  6. Den hemgjorda mandelmassa är färdig att användas.
E-mail
Medel: 3.7 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 92 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-30

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept