Hemgjord mandelmassa

Introduktion och förberedelse

Hemgjord mandelmassa. Mandelmassa är in princip hälften malda mandlar och hälften socker.

Du kan förbereda och skålla mandlar i god tid. Eller köpa skållad mandel men det är lite dyrare än vanlig mandel.

Användning

Gott till fyllning av semlor, tårtor och påskgodis.

Nedan recept på 100 gram mandelmassa räcker till runt 5-7 semlor.

Förvaring

Mandelmassa håller sig i kylen samt kan också frysas.

100 gram hemgjord mandelmassa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 75 g sötmandel
  • 2-4 bittermandlar (valfritt)
  • 3 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten

Tillagning

  1. Koka upp mandeln samt bittermandel i lite vatten någon minut tills skalen börjar lossna. Häll av och skölj kall.
  2. Skala söt- och bittermandeln.
  3. Torka mandeln torr i en ren handduk.
  4. Mixa mandel och florsocker i en matberedare till en väl mald massa likt fint mjöl.
  5. Tillsätt vatten och mixa mandelmassan till jämn konsistens.
  6. Den hemgjorda mandelmassa är färdig att användas.
E-mail
Medel: 3.7 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 92 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-13

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.