Hemgjord mandelmassa

Introduktion och förberedelse

Hemgjord mandelmassa. Mandelmassa är in princip hälften malda mandlar och hälften socker.

Du kan förbereda och skålla mandlar i god tid. Eller köpa skållad mandel men det är lite dyrare än vanlig mandel.

Användning

Förvaring

Mandelmassa håller sig i kylen samt kan också frysas.

100 gram hemgjord mandelmassa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 75 g sötmandel
  • 2-4 bittermandlar (valfritt)
  • 3 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten

Tillagning

  1. Koka upp mandeln samt bittermandel i lite vatten någon minut tills skalen börjar lossna. Häll av och skölj kall.
  2. Skala söt- och bittermandeln.
  3. Torka mandeln torr i en ren handduk.
  4. Mixa mandel och florsocker i en matberedare till en väl mald massa likt fint mjöl.
  5. Tillsätt vatten och mixa mandelmassan till jämn konsistens.
  6. Den hemgjorda mandelmassa är färdig att användas.
E-mail
Medel: 3.7 (19 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 92 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-02-22

Tillbehör och liknande recept: