Hemgjord mandelmassa

Hemgjord mandelmassa. Mandelmassa är in princip hälften malda mandlar och hälften socker.

Du kan förbereda och skålla mandlar i god tid. Eller köpa skållad mandel men det är lite dyrare än vanlig mandel.

100 gram hemgjord mandelmassa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 75 g sötmandel
  • 2-4 bittermandlar (valfritt)
  • 3 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten

Tillagning

  1. Koka upp mandeln samt bittermandel i lite vatten någon minut tills skalen börjar lossna. Häll av och skölj kall.
  2. Skala söt- och bittermandeln.
  3. Torka mandeln torr i en ren handduk.
  4. Mixa mandel och florsocker i en matberedare till en väl mald massa likt fint mjöl.
  5. Tillsätt vatten och mixa mandelmassan till jämn konsistens.
  6. Den hemgjorda mandelmassa är färdig att användas.

Användning

Förvaring

Mandelmassa håller sig i kylen samt kan också frysas.

E-mail
Medel: 3.5 (111 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 92 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-23

Tillbehör och liknande: