Chocolate chip cookies

Introduktion och förberedelse

Chocolate chip cookies är amerikanska kakor med chokladchips eller chokladbitar. Goda till fika eller utflykt.

20 st chocolate chip cookies

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 1,5 dl brun farin eller rörsocker
  • 0,5 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 125 gram mörka chokladchips eller hackad mörk eller ljus choklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa socker och smör poröst. Låt vila lite så löser sig sockret.
  3. Hacka chokladen i bitar och lägg i en bunke och blanda med mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och havregryn.
  4. Blanda i ägg- och sockerblandningen samt ägget. Rör ihop till en kakdeg.
  5. Degen blir rätt fast och kan rullas till små valnötsstora bollar.
  6. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper och platta till med en gaffel.
  7. Baka kakorna cirka 10 minuter eller till de har fått fin färg.
  8. Låt dina chocolate chip cookies svalna och förvara sedan lufttätt så håller de sig knapriga.
E-mail
Medel: 3.7 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept