Chocolate chip cookies

Introduktion och förberedelse

Chocolate chip cookies är amerikanska kakor med chokladchips eller chokladbitar. Goda till fika eller utflykt.

20 st chocolate chip cookies

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 1,5 dl brun farin eller rörsocker
  • 0,5 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 125 gram mörka chokladchips eller hackad mörk eller ljus choklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa socker och smör poröst. Låt vila lite så löser sig sockret.
  3. Hacka chokladen i bitar och lägg i en bunke och blanda med mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och havregryn.
  4. Blanda i ägg- och sockerblandningen samt ägget. Rör ihop till en kakdeg.
  5. Degen blir rätt fast och kan rullas till små valnötsstora bollar.
  6. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper och platta till med en gaffel.
  7. Baka kakorna cirka 10 minuter eller till de har fått fin färg.
  8. Låt dina chocolate chip cookies svalna och förvara sedan lufttätt så håller de sig knapriga.
E-mail
Medel: 3.7 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer