Chocolate chip cookies

Introduktion och förberedelse

Chocolate chip cookies är amerikanska kakor med chokladchips eller chokladbitar. Goda till fika eller utflykt.

20 st chocolate chip cookies

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 1,5 dl brun farin eller rörsocker
  • 0,5 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 125 gram mörka chokladchips eller hackad mörk eller ljus choklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa socker och smör poröst. Låt vila lite så löser sig sockret.
  3. Hacka chokladen i bitar och lägg i en bunke och blanda med mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och havregryn.
  4. Blanda i ägg- och sockerblandningen samt ägget. Rör ihop till en kakdeg.
  5. Degen blir rätt fast och kan rullas till små valnötsstora bollar.
  6. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper och platta till med en gaffel.
  7. Baka kakorna cirka 10 minuter eller till de har fått fin färg.
  8. Låt dina chocolate chip cookies svalna och förvara sedan lufttätt så håller de sig knapriga.
E-mail
Medel: 3.7 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.