Renskav med pasta
Renskavsgryta med pasta eller tagliatelle.
En pastasås med brynt renskav, svamp, schalottenlök, grädde, dijonsenap toppat med gräslök och riven parmesan.
Tillagning
- Ta ur renskaven ur paketet och skär den i tärningar. Lägg på en tallrik att tina medan du hackar lök och fräser svamp.
- Skala och hacka löken.
- Rensa och hacka kantarellerna om du ej använder förvälld svamp.
- Fräs löken i en msk olja. Lägg över på en tallrik.
- Fräs svampen i en torr panna några minuter tills den tappat det mesta av sin vätska.
- Tillsätt sedan 2 msk smör och fräs någon minut. Lägg över på tallriken med löken.
- Bryn renskaven i 2 msk smör runt om några minuter.
- Tillsätt lök och svamp samt rör om.
- Rör i mjölet.
- Vispa i vatten och grädde samt koka upp och låt koka på låg värme under tiden du kokar pastan.
- Koka pastan enligt paketet - ca 7 minuter för tagliatelle.
- Smaksätt renskaven med Dijonsenap, soja, peppar och salt.
- Tillsätt ev. någon dl av pastavattnet så att renskaven inte blir för tjock i konsistensen.
- Servera renskaven med pastan och garnera med hackad gräslök och riven parmesan.
Serveringsförslag
- Gott med strimlad isbergssallad, tärnad tomat och färsk eller kokt morot. Gärna med en salladsdressing på.
- Vidare passar frysta lingon och hackad persilja som garnering eller rårörda lingon till.
- Kokta grönsaker som broccoli, morötter eller bönor; gelé samt inlagd gurka eller saltgurka passar också till.
Varianter
Istället för pasta kan man ha potatismos, kokt potatis, pressad potatis, råris eller valfria tillbehör till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 459 kcal