Renskav med pasta

Introduktion och förberedelse

Renskavsgryta med pasta eller tagliatelle.

En pastasås med brynt renskav, svamp, schalottenlök, grädde, dijonsenap toppat med gräslök och riven parmesan.

Serveringsförslag

Varianter

Istället för pasta kan man ha potatismos, kokt potatis, pressad potatis, råris eller valfria tillbehör till.

Pasta tagliatelle med renskavssås och hackad gräslök. Serverad med kokt morot, strimlad isbergssallad och tärnad tomat.
Pasta tagliatelle med renskavssås och hackad gräslök. Serverad med kokt morot, strimlad isbergssallad och tärnad tomat.

4 portioner renskav med pasta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som tagliatelle
  • Pastasås med renskav: 2 schalottenlökar
  • 2 dl förvälld svamp som kantareller, skogschampinjon eller champinjon, ca 1 liter färsk svamp
  • 240 gram renskav (1 paket)
  • 4 msk smör
  • 1 msk olja
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk ljus japansk soja eller 1 tsk kinesisk
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • Gräslök och riven parmesan att garnera med

Tillagning

  1. Ta ur renskaven ur paketet och skär den i tärningar. Lägg på en tallrik att tina medan du hackar lök och fräser svamp.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Rensa och hacka kantarellerna om du ej använder förvälld svamp.
  4. Fräs löken i en msk olja. Lägg över på en tallrik.
  5. Fräs svampen i en torr panna några minuter tills den tappat det mesta av sin vätska.
  6. Tillsätt sedan 2 msk smör och fräs någon minut. Lägg över på tallriken med löken.
  7. Bryn renskaven i 2 msk smör runt om några minuter.
  8. Tillsätt lök och svamp samt rör om.
  9. Rör i mjölet.
  10. Vispa i vatten och grädde samt koka upp och låt koka på låg värme under tiden du kokar pastan.
  11. Koka pastan enligt paketet - ca 7 minuter för tagliatelle.
  12. Smaksätt renskaven med Dijonsenap, soja, peppar och salt.
  13. Tillsätt ev. någon dl av pastavattnet så att renskaven inte blir för tjock i konsistensen.
  14. Servera renskaven med pastan och garnera med hackad gräslök och riven parmesan.
E-mail
Medel: 4.1 (20 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 459 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-01