Renskav med pasta

En pastasås med brynt renskav, svamp, schalottenlök, grädde, dijonsenap toppat med gräslök och riven parmesan.
Gott med strimlad isbergssallad, tärnad tomat och färsk eller kokt morot. Gärna med en salladsdressing på.

4 portioner renskav med pasta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som tagliatelle
  • Pastasås med renskav: 2 schalottenlökar
  • 2 dl förvälld svamp som kantareller, skogschampinjon eller champinjon, ca 1 liter färsk svamp
  • 240 gram renskav (1 paket)
  • 4 msk smör
  • 1 msk olja
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk ljus japansk soja eller 1 tsk kinesisk
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • Gräslök och riven parmesan att garnera med

Tillagning

  1. Ta ur renskaven ur paketet och skär den i tärningar. Lägg på en tallrik att tina medan du hackar lök och fräser svamp.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Rensa och hacka kantarellerna om du ej använder förvälld svamp.
  4. Fräs löken i en msk olja. Lägg över på en tallrik.
  5. Fräs svampen i en torr panna några minuter tills den tappat det mesta av sin vätska.
  6. Tillsätt sedan 2 msk smör och fräs någon minut. Lägg över på tallriken med löken.
  7. Bryn renskaven i 2 msk smör runt om några minuter.
  8. Tillsätt lök och svamp samt rör om.
  9. Rör i mjölet.
  10. Vispa i vatten och grädde samt koka upp och låt koka på låg värme under tiden du kokar pastan.
  11. Koka pastan enligt paketet - ca 7 minuter för tagliatelle.
  12. Smaksätt renskaven med Dijonsenap, soja, peppar och salt.
  13. Tillsätt ev. någon dl av pastavattnet så att renskaven inte blir för tjock i konsistensen.
  14. Servera renskaven med pastan och garnera med hackad gräslök och riven parmesan.
E-mail
Medel: 4.7 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer