Renskav med pasta

En pastasås med brynt renskav, svamp, schalottenlök, grädde, dijonsenap toppat med gräslök och riven parmesan.
Gott med strimlad isbergssallad, tärnad tomat och färsk eller kokt morot. Gärna med en salladsdressing på.

4 portioner renskav med pasta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som tagliatelle
  • Pastasås med renskav: 2 schalottenlökar
  • 2 dl förvälld svamp som kantareller, skogschampinjon eller champinjon, ca 1 liter färsk svamp
  • 240 gram renskav (1 paket)
  • 4 msk smör
  • 1 msk olja
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk ljus japansk soja eller 1 tsk kinesisk
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • Gräslök och riven parmesan att garnera med

Tillagning

  1. Ta ur renskaven ur paketet och skär den i tärningar. Lägg på en tallrik att tina medan du hackar lök och fräser svamp.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Rensa och hacka kantarellerna om du ej använder förvälld svamp.
  4. Fräs löken i en msk olja. Lägg över på en tallrik.
  5. Fräs svampen i en torr panna några minuter tills den tappat det mesta av sin vätska.
  6. Tillsätt sedan 2 msk smör och fräs någon minut. Lägg över på tallriken med löken.
  7. Bryn renskaven i 2 msk smör runt om några minuter.
  8. Tillsätt lök och svamp samt rör om.
  9. Rör i mjölet.
  10. Vispa i vatten och grädde samt koka upp och låt koka på låg värme under tiden du kokar pastan.
  11. Koka pastan enligt paketet - ca 7 minuter för tagliatelle.
  12. Smaksätt renskaven med Dijonsenap, soja, peppar och salt.
  13. Tillsätt ev. någon dl av pastavattnet så att renskaven inte blir för tjock i konsistensen.
  14. Servera renskaven med pastan och garnera med hackad gräslök och riven parmesan.
E-mail
Medel: 4.8 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat