Renskav med gnocchi
En slags pyttipanna som är snabb och enkel att laga med renskav, färsk gnocchi, cocktailtomater och svamp.
Tillagning
- Fräs renskaven i olja och smör. Den kan stekas direkt från frysen. Fräs några minuter och låt den bli brynt. Rör om då och då. Salta och peppra.
- Skala och hacka löken under tiden du steker. Tillsätt löken och fräs någon minut till.
- Skölj svamp och skär i tärningar eller skivor. Tillsätt svampen samt fräs någon minut till.
- Skölj tomater och dela dem. Tillsätt tomater, en skvätt vatten och gnocchis. Fräs i ca fem minuter tills gnocchin är varm och har fin färg. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
- Servera gnocchi- och renskavspytten med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
Till pytten kan du ha tomatsås och persiljepesto som jag hade på bilden.
Tomatsås och valfri pesto kan du laga själv eller köpa färdig - räkna en burk tomatsås och en liten burk pesto.
Vidare är det gott med en sallad till.
Vill du ha mer sås?
Häll i ett paket grädde 3 dl så får du en riktigt smaskig gräddstuvad gnocchipytt.
Då kan du även smaksätta med några msk crème fraiche, tsk Dijonsenap och krm dragon - eller några krossade enbär, mesost och lingon.
Varianter
- Blir lika gott med älgskav, hjortskav eller annat skavt viltkött.
- Blir också gott med suovas - rökt renstek - istället för renskav.
- Annat som passar att fräsa med i pytten är hel bladspenat, grovt hackad broccoli, strimlad purjolök, tärnad grön paprika, strimlad salladskål, strimlad rödkål eller annan kål, tärnad morot, tärnad rotselleri med mera.
- Överkurs är att laga hemgjorda gnocchis. Då fräser och vänder du i de kokta gnocchisarna sist och serverar direkt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 574 kcal