Renskav med gnocchi

Introduktion och förberedelse

En slags pyttipanna som är snabb och enkel att laga med renskav, färsk gnocchi, cocktailtomater och svamp.

Serveringsförslag

Till pytten kan du ha tomatsås och persiljepesto som jag hade på bilden.

Tomatsås och valfri pesto kan du laga själv eller köpa färdig - räkna en burk tomatsås och en liten burk pesto.

Vidare är det gott med en sallad till.

Vill du ha mer sås?

Häll i ett paket grädde 3 dl så får du en riktigt smaskig gräddstuvad gnocchipytt.

Då kan du även smaksätta med några msk crème fraiche, tsk Dijonsenap och krm dragon - eller några krossade enbär, mesost och lingon.

Varianter

  • Blir lika gott med älgskav, hjortskav eller annat skavt viltkött.
  • Blir också gott med souvas - rökt renstek - istället för renskav.
  • Annat som passar att fräsa med i pytten är hel bladspenat, grovt hackad broccoli, strimlad purjolök, tärnad grön paprika, strimlad salladskål, strimlad rödkål eller annan kål, tärnad morot, tärnad rotselleri med mera.
  • Överkurs är att laga hemgjorda gnocchis. Då fräser och vänder du i de kokta gnocchisarna sist och serverar direkt.

4 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 800 gram färsk gnocchi, två påsar
  • 400 gram renskav
  • 2 msk rapsolja eller matolja
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 gram matsvamp som skogschampinjon, kantareller eller valfri sort
  • 250 gram cocktailtomater
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk persilja att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Fräs renskaven i olja och smör. Den kan stekas direkt från frysen. Fräs några minuter och låt den bli brynt. Rör om då och då. Salta och peppra.
  2. Skala och hacka löken under tiden du steker. Tillsätt löken och fräs någon minut till.
  3. Skölj svamp och skär i tärningar eller skivor. Tillsätt svampen samt fräs någon minut till.
  4. Skölj tomater och dela dem. Tillsätt tomater, en skvätt vatten och gnocchis. Fräs i ca fem minuter tills gnocchin är varm och har fin färg. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gnocchi- och renskavspytten med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 574 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-24