Snabb cheesecake med kvarg, blåbär och cookies

Introduktion och förberedelse

Snabb "cheesecake" med kvarg, blåbär och cookies som varvas och garneras med färska blåbär och hallon i glas.

En variant på cheesecake som ej behöver bakas eller stelna i kylen. Bara att varva kvarg med smulade kakor och rårörda bär samt servera direkt.

Serveringsförslag

  • Passar som lättlagad och snabb dessert eller efterrätt.
  • Du kan servera i halvhöga glas, vinkupor, dessertskålar eller liknande.
  • Kan förberedas i god tid och förvaras i kylen.

Garnering

  • Till garneringen tog jag 3 färska blåbär och 4 hallon per portion men det är valfritt.
  • Något blad citronmeliss passar också.
  • Kan även garneras med riven vit choklad, rostad flagad mandel och/eller kokosflakes.

Varianter

  • Jag tog vaniljkvarg. Tar du naturell kvarg kan du blanda i några krm vaniljsocker i kvargen.
  • Vaniljkvargen kan bytas mot yoghurtkvarg vanilj eller kesella vanilj.
  • Blåbär kan bytas mot eller blandas med andra bär som hallon, jordgubbar, björnbär eller körsbär eller liknande. Och/eller frukt som tärnad banan, granatäpple, aprikos eller äpple.
  • Jag använde köpta cookies med choklad. Du kan ta valfri sorts köpta kakor eller Digestivekex.
  • Eller baka egna chocolate chip cookies, cookies med vit choklad, M&M cookies, havrekakor, Digestive, knäckflarn eller finska pinnar.

Kvarg, kaksmulor och rårörda bär varvas till en snabblagad variant på cheesecake.
Kvarg, kaksmulor och rårörda bär varvas till en snabblagad variant på cheesecake. Du kan servera i halvhöga glas, vinkupor, dessertskålar eller liknande.

2 portioner cheesecake med kvarg, blåbär och cookies

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 100 gram frysta blåbär (eller färska)
  • 1 msk socker
  • 2 dl vaniljkvarg
  • 4 cookies typ chocolate chip cookies, Digestivekex eller valfri sorts kakor
  • 6 färska blåbär till garnering (valfritt)
  • 8 färska hallon till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Blanda tinade (frysta) blåbär med socker i en skål.
  2. Smula kakorna i grova bitar och fördela 1/3 i botten av två glas, dessertskålar eller liknande.
  3. Klicka i hälften av kvargen över kaksmulorna.
  4. Skeda över hälften av de rårörda blåbären över kvargen.
  5. Upprepa sedan och varva med kaksmulor, rårörda bär och kvarg.
  6. Toppa med lite kaksmulor och färska blåbär samt hallon.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 186 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-09

Tillbehör och liknande recept: