Snabb cheesecake med kvarg, blåbär och cookies
Snabb "cheesecake" med kvarg, blåbär och cookies som varvas och garneras med färska blåbär och hallon i glas.
En variant på cheesecake som ej behöver bakas eller stelna i kylen. Bara att varva kvarg med smulade kakor och rårörda bär samt servera direkt.
Tillagning
Serveringsförslag
- Passar som lättlagad och snabb dessert eller efterrätt.
- Du kan servera i halvhöga glas, vinkupor, dessertskålar eller liknande.
- Kan förberedas i god tid och förvaras i kylen.
Garnering
- Till garneringen tog jag 3 färska blåbär och 4 hallon per portion men det är valfritt.
- Något blad citronmeliss passar också.
- Kan även garneras med riven vit choklad, rostad flagad mandel och/eller kokosflakes.
Varianter
- Jag tog vaniljkvarg. Tar du naturell kvarg kan du blanda i några krm vaniljsocker i kvargen.
- Vaniljkvargen kan bytas mot yoghurtkvarg vanilj eller kesella vanilj.
- Blåbär kan bytas mot eller blandas med andra bär som hallon, jordgubbar, björnbär eller körsbär eller liknande. Och/eller frukt som tärnad banan, granatäpple, aprikos eller äpple.
- Jag använde köpta cookies med choklad. Du kan ta valfri sorts köpta kakor eller Digestivekex.
- Eller baka egna chocolate chip cookies, cookies med vit choklad, M&M cookies, havrekakor, Digestive, knäckflarn eller finska pinnar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 186 kcal