Tiramisu i glas

Tiramisu är en italiensk dessert med savoiardikex, mascarponeost, kaffe, kakao och ev. lite sprit.
En dessert för vuxna. Tiramisu är italienska för pigga upp mig. Kaffet och spriten har väl med det att göra antar jag.

12 portioner Tiramisu i glas

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 30 Savoiardi-kex
  • 2 dl starkt bryggt kaffe, helst espresso
  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • 450 g Mascarpone färskost
  • 4 msk Amaretto, Marsala, Maraschino, konjak eller brandy
  • 2 msk kakao

Tillagning

  1. Gör espressokaffe.
  2. Fördela 2,5 kex i 12 stycken glas på en bricka.
  3. Dela upp äggen i vitor och gulor i två stora bunkar.
  4. Vispa gulorna med sockret tills det blir ljust och pösigt. Vispa ner spriten och färskosten.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum i den andra bunken och vänd ner i ostblandningen.
  6. Pensla kexen i glasen med kaffe.
  7. Fördela ostsmeten i glasen. Enkelt är att hälla över ostsmeten i en kanna först.
  8. Sikta över ett lager kakao med en sikt eller sil.
  9. Täck över glasen med tiramisu med lite gladplast och ställ tiramisun i kylskåpet helst minst tre timmar - gärna över natten.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat