Pulled chicken

Pulled chicken - här som sandwich. Pulled chicken lagad i ugn eller gryta kan också fyllas i tacos eller tortillabröd. Gott med bbq-sås, tzatziki, piri-piri salsa och grönsallad.
Annat gott till är strimlad isbergssallad, skivad tomat, avokado, strimlad rödlök, syltad lök, hackad koriander samt såser som vitlökssås, matyoghurt med limesaft, tomatsalsa eller lökrelish.
Istället för torkad chipotle kan du ta någon halv tsk chiliflakes.
Fyll bröd som du vill och ät ev. med tillbehören på tallrik också.
Pulled kyckling kan lagas i stekgryta med lock eller i ugnen i ugnsform.
Sök recept på tzatziki och piri-piri salsa här på receptfavoriter.se.

4 portioner pulled chicken

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Klart på: 2 tim 10 min

Ingredienser

  • 800 gram kycklinglår
  • 1 dl barbequesås
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 cm torkad chipotle
  • 1 dl vatten
  • 2 krm salt
  • Marinad: 0,5 dl barbecuesås
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 krm spiskummin
  • 2 krm chiliflakes
  • Tillbehör: 65 gram grönsallad
  • 1 surdegsbaguette eller 2 skivor surdegsbröd vardera
  • 2 dl Tzatziki
  • 4 msk dl Piri-piri salsa
  • 1 dl syltad rödlök

Tillagning

  1. Skala och klyfta löken. Skär chilin i 2-3 bitar. Skala vitlöken och hacka grovt.
  2. I ugn: sätt ugnen på 175 grader. Blanda kycklingklubborna, barbequesås, chilin, vitlök, vatten, salt och lök i en ugnsform och stek kycklingen i nedre delen av ugnen i 2 timmar.
  3. I stekgryta: blanda kycklingklubborna, barbequesåsen, chilin, vitlök, vatten, salt och lök och stek kycklingen under lock på låg värme i 2 timmar.
  4. Ta upp kycklingen och plocka köttet från benen. Dra isär det i mindre bitar.
  5. Fräs ev. upp kycklingköttet i en stekpanna och smaksätt med barbecuesås, salt, peppar, hackad bladpersilja, spiskummin samt chiliflakes.
  6. Pulled chicken är klar att serveras som du önskar. Förslagsvis i surdegsbröd: dela surdegsbaguetten eller använd en skiva surdegsbröd, lägg på sallad, ca 1,5-2 dl pulled chicken, toppa med tzatziki och piri-pirisalsa samt bröd.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer