Mexikansk kyckling sandwich

Introduktion och förberedelse för tillagning

Mexikansk kyckling sandwich Torta con pollo med surdegsbröd, guacamole, picklad rödlök, Salsa med Arbolchili, färsk koriander och smulad fetaost.

Passar som förrätt, mellanmål, matig macka, fredagsöl eller aptitretare.

Istället för surdegsbröd kan du ta små baguetter eller majstortillas och fylla dem istället. Istället för fetaost kan man ta mexikansk vitost om man hittar det.

Koka egen pulled kyckling till mackorna. Det kräver lite framförhållning och är en del att förbereda men när det väl är gjort går det snabbt och blir mycket gott. Alternativt kan man ta färdiggrillad kyckling.

Jag gick en kurs i Mexikansk streetfood och där lagade vi denna rätt plus guacamole, salsa med Arbolchili och Mexikansk picklad rödlök med mera.

Man kan i nödfall köpa färdig guacamole, chilisalsa och picklad rödlök.

Överbliven buljong och kycklingkött kan du spara till annat. Det går bra att frysa in i lagom portioner att ta fram vid behov.

6 portioner mexikansk kyckling sandwich

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 tim 30 min
  • Klart på: 2 tim 40 min

Ingredienser

  • 1,2 kg färsk hel kyckling
  • 10 korn svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 stjälkar persilja
  • 1 msk salt
  • Tillbehör: 6 skivor surdegsbröd
  • 1 sats salsa med Arbolchili
  • 6 port Mexikansk guacamole
  • 1 sats Mexikansk picklad rödlök
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 60 gram fetaost

Tillagning

  1. Kokt pulled kyckling: Ta ut ev. inkråm ur kycklingen. Skölj den.
  2. Lägg den i en stora kastrull och täck med vatten.
  3. Koka upp och skumma.
  4. Tillsätt svartpeppar, klyftad gul lök, salt och skalad vitlök samt stjälkar av persilja.
  5. Koka kycklingen under lock i 1,5 timmar på medelvärme.
  6. Förbered under tiden Salsa med Arbolchili, Mexikansk guacamole och Mexikansk picklad rödlök.
  7. Ta upp kycklingen och låt den svalna på ett fat.
  8. Sila upp och spara kycklingbuljongen.
  9. Plocka kycklingköttet och dra isär det i småbitar.
  10. Blanda ca 300 gram av kycklingköttet med hälften av Salsa med Arbolchilin.
  11. Bred guacamole på bröden, lägg på pulled kyckling sedan picklad rödlök, smulad fetaost och garnera med hackad färsk koriander. Skeda över lite mer Salsa med Arbolchili om du önskar het mat eller servera den i en skål till för gästerna att själva förse sig med. En del kanske inte vill ha så start.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-23

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.