Club sandwich

Club sandwich är en klassiker med grillad kyckling. I en Club Sandwich ger bacon sälta, tomater friskhet, rödlök och bröd sötma samt currymajonnäs förenar smakerna.
Club Sandwich passar som lunch eller fräsch och lättare rätt med sallad, currymajonnäs, grillat bröd och mör kyckling. En god rätt att grilla på vår eller sommar.

4 portioner Club Sandwich

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk socker
  • ca 8 blad isbergssallad + ev. andra salladsblad som lollo rosso, frise efter tillgång
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 pkt bacon
  • 8 skivor vitt lantbröd eller 4 ciabatta

Tillagning

  1. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir plattare. Då steker de klart jämnare.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en skål och blanda med olivolja, salt och vit- eller svartpeppar.
  3. Grilla kycklingfiléerna några minuter på varje sida i en grillpanna eller på grill. Låt de sedan steka klart på lägre värme gärna med ett lock över. Du kan sätta in kycklingen i ugnen på 175 grader i 15 minuter så blir den garanterat klar. Låt kycklingen vila i folie.
  4. Dela baconskivorna rakt av på mitten och stek baconen knapriga.
  5. Skölj och skiva tomater.
  6. Skala, dela och strimla rödlöken.
  7. Rensa salladen, skölj och dela den grovt.
  8. Blanda curry med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
  9. Grilla bröden. Dela dem ev. i trianglar om de är stora. Använder du ciabattabröd kan du först dela som vanligt, sedan grilla och skära i två trianglar.
  10. Lägg ihop dina Club Sandwich så här: fördela en rejäl klick majonnäs på bröden och lägg på tallriken.
  11. Lägg på sallad (blanda gärna salladen i en skål innan med citronsaft, olivolja, salt och vitpeppar).
  12. Lägg på tomater samt rödlök.
  13. Dela kycklingfiléer snett i två delar och lägg dem i kors på.
  14. Toppa med baconskivor och den andra brödtriangeln.
  15. Servera dina Club Sandwich.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer