Club sandwich

Club sandwich är en klassiker med grillad kyckling. I en Club Sandwich ger bacon sälta, tomater friskhet, rödlök och bröd sötma samt currymajonnäs förenar smakerna.
Club Sandwich passar som lunch eller fräsch och lättare rätt med sallad, currymajonnäs, grillat bröd och mör kyckling. En god rätt att grilla på vår eller sommar.

4 portioner Club Sandwich

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk socker
  • ca 8 blad isbergssallad + ev. andra salladsblad som lollo rosso, frise efter tillgång
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 pkt bacon
  • 8 skivor vitt lantbröd eller 4 ciabatta

Tillagning

  1. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir plattare. Då steker de klart jämnare.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en skål och blanda med olivolja, salt och vit- eller svartpeppar.
  3. Grilla kycklingfiléerna några minuter på varje sida i en grillpanna eller på grill. Låt de sedan steka klart på lägre värme gärna med ett lock över. Du kan sätta in kycklingen i ugnen på 175 grader i 15 minuter så blir den garanterat klar. Låt kycklingen vila i folie.
  4. Dela baconskivorna rakt av på mitten och stek baconen knapriga.
  5. Skölj och skiva tomater.
  6. Skala, dela och strimla rödlöken.
  7. Rensa salladen, skölj och dela den grovt.
  8. Blanda curry med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
  9. Grilla bröden. Dela dem ev. i trianglar om de är stora. Använder du ciabattabröd kan du först dela som vanligt, sedan grilla och skära i två trianglar.
  10. Lägg ihop dina Club Sandwich så här: fördela en rejäl klick majonnäs på bröden och lägg på tallriken.
  11. Lägg på sallad (blanda gärna salladen i en skål innan med citronsaft, olivolja, salt och vitpeppar).
  12. Lägg på tomater samt rödlök.
  13. Dela kycklingfiléer snett i två delar och lägg dem i kors på.
  14. Toppa med baconskivor och den andra brödtriangeln.
  15. Servera dina Club Sandwich.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer