Club sandwich
Club sandwich är en klassiker med grillad kyckling, salt bacon, friska tomater, aromatisk rödlök i rostat bröd med currymajonnäs.
En god rätt att grilla på vår eller sommar. Men kan även tillagas året runt i grillpanna.
Tillagning
- Banka ut kycklingfiléerna så att de blir plattare. Då steker de klart jämnare.
- Lägg kycklingfiléerna i en skål och blanda med olivolja, salt och vit- eller svartpeppar.
- Grilla kycklingfiléerna några minuter på varje sida i en grillpanna eller på grill. Låt de sedan steka klart på lägre värme gärna med ett lock över. Du kan sätta in kycklingen i ugnen på 175 grader i 15 minuter så blir den garanterat klar. Låt kycklingen vila i folie.
- Dela baconskivorna rakt av på mitten och stek baconen knapriga.
- Skölj och skiva tomater.
- Skala, dela och strimla rödlöken.
- Rensa salladen, skölj och dela den grovt.
- Blanda curry med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
- Grilla bröden. Dela dem ev. i trianglar om de är stora. Använder du ciabattabröd kan du först dela som vanligt, sedan grilla och skära i två trianglar.
- Lägg ihop dina Club Sandwich så här: fördela en rejäl klick majonnäs på bröden och lägg på tallriken.
- Lägg på sallad (blanda gärna salladen i en skål innan med citronsaft, olivolja, salt och vitpeppar).
- Lägg på tomater samt rödlök.
- Dela kycklingfiléer snett i två delar och lägg dem i kors på.
- Toppa med baconskivor och den andra brödtriangeln.
- Servera dina Club Sandwich.
Serveringsförslag
Passar som lunch eller fräsch och lättare rätt med sallad, currymajonnäs, grillat bröd och mör kyckling.
Uppskattat näringsvärde per portion: 437 kcal