Club sandwich

Introduktion och förberedelse

Club sandwich är en klassiker med grillad kyckling, salt bacon, friska tomater, aromatisk rödlök i rostat bröd med currymajonnäs.

Passar som lunch eller fräsch och lättare rätt med sallad, currymajonnäs, grillat bröd och mör kyckling.

En god rätt att grilla på vår eller sommar.

4 portioner Club Sandwich

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk socker
  • ca 8 blad isbergssallad + ev. andra salladsblad som lollo rosso, frise efter tillgång
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 pkt bacon
  • 8 skivor vitt lantbröd eller 4 ciabatta

Tillagning

  1. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir plattare. Då steker de klart jämnare.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en skål och blanda med olivolja, salt och vit- eller svartpeppar.
  3. Grilla kycklingfiléerna några minuter på varje sida i en grillpanna eller på grill. Låt de sedan steka klart på lägre värme gärna med ett lock över. Du kan sätta in kycklingen i ugnen på 175 grader i 15 minuter så blir den garanterat klar. Låt kycklingen vila i folie.
  4. Dela baconskivorna rakt av på mitten och stek baconen knapriga.
  5. Skölj och skiva tomater.
  6. Skala, dela och strimla rödlöken.
  7. Rensa salladen, skölj och dela den grovt.
  8. Blanda curry med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
  9. Grilla bröden. Dela dem ev. i trianglar om de är stora. Använder du ciabattabröd kan du först dela som vanligt, sedan grilla och skära i två trianglar.
  10. Lägg ihop dina Club Sandwich så här: fördela en rejäl klick majonnäs på bröden och lägg på tallriken.
  11. Lägg på sallad (blanda gärna salladen i en skål innan med citronsaft, olivolja, salt och vitpeppar).
  12. Lägg på tomater samt rödlök.
  13. Dela kycklingfiléer snett i två delar och lägg dem i kors på.
  14. Toppa med baconskivor och den andra brödtriangeln.
  15. Servera dina Club Sandwich.
E-mail
Medel: 4.5 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 437 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-23

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.