Club sandwich

Club sandwich är en klassiker med grillad kyckling, salt bacon, friska tomater, aromatisk rödlök i rostat bröd med currymajonnäs.

Passar som lunch eller fräsch och lättare rätt med sallad, currymajonnäs, grillat bröd och mör kyckling.

En god rätt att grilla på vår eller sommar.

4 portioner Club Sandwich

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk socker
  • ca 8 blad isbergssallad + ev. andra salladsblad som lollo rosso, frise efter tillgång
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 pkt bacon
  • 8 skivor vitt lantbröd eller 4 ciabatta

Tillagning

  1. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir plattare. Då steker de klart jämnare.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en skål och blanda med olivolja, salt och vit- eller svartpeppar.
  3. Grilla kycklingfiléerna några minuter på varje sida i en grillpanna eller på grill. Låt de sedan steka klart på lägre värme gärna med ett lock över. Du kan sätta in kycklingen i ugnen på 175 grader i 15 minuter så blir den garanterat klar. Låt kycklingen vila i folie.
  4. Dela baconskivorna rakt av på mitten och stek baconen knapriga.
  5. Skölj och skiva tomater.
  6. Skala, dela och strimla rödlöken.
  7. Rensa salladen, skölj och dela den grovt.
  8. Blanda curry med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
  9. Grilla bröden. Dela dem ev. i trianglar om de är stora. Använder du ciabattabröd kan du först dela som vanligt, sedan grilla och skära i två trianglar.
  10. Lägg ihop dina Club Sandwich så här: fördela en rejäl klick majonnäs på bröden och lägg på tallriken.
  11. Lägg på sallad (blanda gärna salladen i en skål innan med citronsaft, olivolja, salt och vitpeppar).
  12. Lägg på tomater samt rödlök.
  13. Dela kycklingfiléer snett i två delar och lägg dem i kors på.
  14. Toppa med baconskivor och den andra brödtriangeln.
  15. Servera dina Club Sandwich.
E-mail
Medel: 4.4 (10 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept