Pulled beef burgare

Pulled beef burgare med långkokt oxbringa i Briochebröd, grönsallad, coleslaw, kimchi, äppelrelish och skivad tomat. Detta tar ett tag att laga om du ska göra allt från grunden men väl värt det. 

Du kan köpa färdig kimchi, coleslaw samt även pulled beef. Äppelrelish är valfritt - du kan ta picklad rödlök eller Bostongurka istället. Godast blir det om du lagar allt själv men då får du ha några dagars framförhållning. Kimchin ska jäsa några dagar. Pulled beef ska marinera någon dag men sen tar den 3-4 timmar i ugnen. Du hittar recept här på hemgjord kimchi, äppelrelish samt coleslaw.

8 pulled beef burgare

  • Förberedelse: 12 tim
  • Tillagning: 4 tim 15 min
  • Klart på: 16 tim 15 min

Ingredienser

  • 8 Brioche hamburgerbröd
  • 300 gram coleslaw
  • 65 gram blandad grönsallad typ Bistro, Grill eller Toscansk
  • 3 tomater
  • 300 gram kimchi
  • Pulled beef: 1,4 kg oxbringa
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk kummin
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 4 röda chilifrukter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 liter äppelmust
  • 1 lageröl (33 cl)
  • 1 dl äppelvinäger
  • 4 msk socker
  • 0,5 dl barbequesås (valfritt)
  • 0,5 dl hackad färsk koriander till garnering (eller bladpersilja)

Tillagning

  1. Börja med att marinera köttet dagen innan. Mortla kummin och fänkål. Lägg med köttet i en skål eller dubbel fryspåse.
  2. Tillsätt salt, socker, svartpeppar, chilipulver och paprika.
  3. Dela chilin på längden och ta bort kärnorna. Strimla chilin grovt och lägg i en matberedare eller stor mortel.
  4. Skala lök och vitlök. Hacka grovt och mixa med chilin i matberedaren eller stöt till en pasta i mortel. Kan också hackas fint för hand.
  5. Tillsätt kryddpastan tillsammans med 2 dl av äppelmusten till köttet.
  6. Vänd runt så att allt blandas, förslut och låt stå i kylen över natten att marinera.
  7. Dags att laga köttet: Sätt ugnen 150 grader.
  8. Lägg oxbringan med marinaden i en stekgryta eller ugnsfast form.
  9. Tillsätt resten av äppelmusten, öl samt vinäger.
  10. Sätt på lock eller täck med folie.
  11. Stek oxbringan i mitten av ugnen i 3,5-4 timmar. Ta ut och vänd på köttet tre gånger under tiden.
  12. Låt oxbringan få lite färg sista halvtimmen. Ta bort locket eller folien och höj temperaturen till 175 grader. Ös köttet med stekskyn några gånger.
  13. Ta ut och låt köttet svalna.
  14. Dra isär och strimla köttet med två gafflar eller händerna.
  15. Blanda i stekskyn samt barbequesås (valfritt). Lägg upp på fat. Hit kan du förbereda och ha i kylen.
  16. Oxbringan kan serveras kall men är godast direkt från ugnen ljummen eller om du vill förbereda den innan och ha i kylen och sedan värma den till servering så funkar det utmärkt. Garnera ev. med hackad bladpersilja eller färsk koriander.
  17. Dags att servera burgarna: Skölj salladen.
  18. Skölj och skär tomater i skivor.
  19. Grilla eller rosta bröden.
  20. Servering: bred några msk majonnäs på det undre brödet.
  21. Lägg på coleslaw, pulled beef, kimchi, sallad, två skivor tomat samt toppa med bröd.
  22. Servera burgarna direkt som de är eller med önskade tillbehör.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer