Pulled högrev i pitabröd

Pulled högrev är långstekt högrev med BBQ-sås serverad med tillbehör i pitabröd.

Kan serveras med valfria tillbehör - jag hade sallad, tomat, rödlök, smetana - rysk matyoghurt - samt färsk koriander.

Blir det högrev över går den utmärkt att spara i kylen eller frysen och sedan värmas till servering.

8 portioner högrev i pitabröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 tim 40 min
  • Klart på: 4 tim 50 min

Ingredienser

  • 1,2 kg högrev
  • 3 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl BBQ-sås
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 piri-piri eller annan valfri chili efter smak
  • Tillbehör: 8 pitabröd
  • 1/4 huvud isbergssallad
  • 2 skivade tomater
  • 1 strimlad rödlök
  • 2 dl smetana eller rysk yoghurt
  • 0,5 kruka färsk koriander

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala och strimla löken. Lägg i en stekgryta med lock.
  3. Skala och dela vitlöken grovt. Tillsätt den.
  4. Skölj och skär av fästen på chilin. Hacka i grova bitar och tillsätt den.
  5. Tillsätt BBQ-sås, salt och peppar.
  6. Stek högreven i ugnen med lock tills den faller sönder i köttet. Det tar ca 4,5 timmar.
  7. Ta upp köttet och låt det svalna något så att du kan dra isär samt grovt hacka sönder köttet med en kniv och gaffel.
  8. Lägg tillbaka köttet i grytan och blanda runt med löken och stekskyn. Nu är högreven klar att serveras. Den kan förberedas innan och förvaras i kylen samt sedan värmas till servering.
  9. Servera högreven i varma eller rostade pitabröd med valfria tillbehör. Se förslag ovan.

Varianter

  • Annat gott i är tzatziki, majs, svarta bönor, picklad rödlök, skivad jalapeno, tärnad gurka, guacamole med mera.
  • Matigare och mer mättande blir det med rostad potatis och rotfrukter eller klyftpotatis till.
  • Istället för pitabröd kan du servera högreven i hamburgerbröd.
E-mail
Medel: 3.5 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 487 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-30