Högrev i pitabröd

Introduktion och förberedelse

Långstekt pulled högrev i pitabröd. Kan serveras med valfria tillbehör. Här med sallad, tomat, rödlök, smetana (rysk matyoghurt) samt färsk koriander.

Annat gott i är tzatziki, majs, svarta bönor, picklad rödlök, skivad jalapeno, tärnad gurka, guacamole med mera.

Blir det högrev över går den utmärkt att spara i kylen eller frysen och sedan värmas till servering.

Matigare och mer mättande blir det med rostad potatis och rotfrukter eller klyftpotatis till.

8 portioner högrev i pitabröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 tim 40 min
  • Klart på: 4 tim 50 min

Ingredienser

  • 1,2 kg högrev
  • 3 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl BBQ-sås
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 piri-piri eller annan valfri chili efter smak
  • Tillbehör: 8 pitabröd
  • 1/4 huvud isbergssallad
  • 2 skivade tomater
  • 1 strimlad rödlök
  • 2 dl smetana eller rysk yoghurt
  • 0,5 kruka färsk koriander

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala och strimla löken. Lägg i en stekgryta med lock.
  3. Skala och dela vitlöken grovt. Tillsätt den.
  4. Skölj och skär av fästen på chilin. Hacka i grova bitar och tillsätt den.
  5. Tillsätt BBQ-sås, salt och peppar.
  6. Stek högreven i ugnen med lock tills den faller sönder i köttet. Det tar ca 4,5 timmar.
  7. Ta upp köttet och låt det svalna något så att du kan dra isär samt grovt hacka sönder köttet med en kniv och gaffel.
  8. Lägg tillbaka köttet i grytan och blanda runt med löken och stekskyn. Nu är högreven klar att serveras. Den kan förberedas innan och förvaras i kylen samt sedan värmas till servering.
  9. Servera högreven i varma eller rostade pitabröd med valfria tillbehör. Se förslag ovan.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer