Högrev i pitabröd

Långstekt pulled högrev i pitabröd. Kan serveras med valfria tillbehör. Här med sallad, tomat, rödlök, smetana (rysk matyoghurt) samt färsk koriander.

Annat gott i är tzatziki, majs, svarta bönor, picklad rödlök, skivad jalapeno, tärnad gurka, guacamole med mera.

Blir det högrev över går den utmärkt att spara i kylen eller frysen och sedan värmas till servering.

Matigare och mer mättande blir det med rostad potatis och rotfrukter eller klyftpotatis till.

8 portioner högrev i pitabröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 tim 40 min
  • Klart på: 4 tim 50 min

Ingredienser

  • 1,2 kg högrev
  • 3 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl BBQ-sås
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 piri-piri eller annan valfri chili efter smak
  • Tillbehör: 8 pitabröd
  • 1/4 huvud isbergssallad
  • 2 skivade tomater
  • 1 strimlad rödlök
  • 2 dl smetana eller rysk yoghurt
  • 0,5 kruka färsk koriander

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala och strimla löken. Lägg i en stekgryta med lock.
  3. Skala och dela vitlöken grovt. Tillsätt den.
  4. Skölj och skär av fästen på chilin. Hacka i grova bitar och tillsätt den.
  5. Tillsätt BBQ-sås, salt och peppar.
  6. Stek högreven i ugnen med lock tills den faller sönder i köttet. Det tar ca 4,5 timmar.
  7. Ta upp köttet och låt det svalna något så att du kan dra isär samt grovt hacka sönder köttet med en kniv och gaffel.
  8. Lägg tillbaka köttet i grytan och blanda runt med löken och stekskyn. Nu är högreven klar att serveras. Den kan förberedas innan och förvaras i kylen samt sedan värmas till servering.
  9. Servera högreven i varma eller rostade pitabröd med valfria tillbehör. Se förslag ovan.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-31

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer