Pulled högrev i pitabröd
Pulled högrev är långstekt högrev med BBQ-sås serverad med tillbehör i pitabröd.
Kan serveras med valfria tillbehör - jag hade sallad, tomat, rödlök, smetana - rysk matyoghurt - samt färsk koriander.
Blir det högrev över går den utmärkt att spara i kylen eller frysen och sedan värmas till servering.
Tillagning
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skala och strimla löken. Lägg i en stekgryta med lock.
- Skala och dela vitlöken grovt. Tillsätt den.
- Skölj och skär av fästen på chilin. Hacka i grova bitar och tillsätt den.
- Tillsätt BBQ-sås, salt och peppar.
- Stek högreven i ugnen med lock tills den faller sönder i köttet. Det tar ca 4,5 timmar.
- Ta upp köttet och låt det svalna något så att du kan dra isär samt grovt hacka sönder köttet med en kniv och gaffel.
- Lägg tillbaka köttet i grytan och blanda runt med löken och stekskyn. Nu är högreven klar att serveras. Den kan förberedas innan och förvaras i kylen samt sedan värmas till servering.
- Servera högreven i varma eller rostade pitabröd med valfria tillbehör. Se förslag ovan.
Varianter
- Annat gott i är tzatziki, majs, svarta bönor, picklad rödlök, skivad jalapeno, tärnad gurka, guacamole med mera.
- Matigare och mer mättande blir det med rostad potatis och rotfrukter eller klyftpotatis till.
- Istället för pitabröd kan du servera högreven i hamburgerbröd.
Uppskattat näringsvärde per portion: 487 kcal