Piri-pirisalsa

Introduktion och förberedelse

Piri-pirisalsa är en het salsa eller sås med chilipeppar, rödlök, honung, vinäger och olivolja.

Serveringsförslag

Speciellt god till pulled pork, grillad kyckling, pulled chicken sandwich, grillat kött eller fisk som lax.

Salsan är också god att pensla som het grillmarinad på kött, kyckling eller fisk vid stekning eller grillning.

Friterad potatis eller klyftpotatis passar också bra till Piri-pirisalsa.

Kan förberedas

Kan förberedas i god tid innan och förvaras i kylen flera dagar. Blir bara godare.

4 portioner Piri-pirisalsa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 5 piri-piri chilis (eller efter smak)
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk socker (eller honung)
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Hacka löken och chilin fint.
  2. Tillsätt alla ingredienser i en kastrull.
  3. Koka såsen på medelvärme i minst 15 minuter.
  4. Låt Piri-pirisalsan svalna.
  5. Smaka av med lite salt och vitpeppar.
  6. Servera Piri-pirisalsa kall eller ljummen bredvid i en skål eller på tallriken. Salsan är också god att pensla på kött, kyckling eller fisk vid stekning eller grillning.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 164 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-12