Piri-pirisalsa

Piri-pirisalsa är en het salsa eller sås med chilipeppar, rödlök, honung, vinäger och olivolja.

Speciellt god till pulled pork, grillad kyckling, pulled chicken sandwich, grillat kött eller fisk som lax.

Salsan är också god att pensla som het grillmarinad på kött, kyckling eller fisk vid stekning eller grillning.

Friterad potatis eller klyftpotatis passar också bra till Piri-pirisalsa.

Kan förberedas i god tid innan och förvaras i kylen.

4 portioner Piri-pirisalsa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 5 piri-piri chilis (eller efter smak)
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk socker (eller honung)
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Hacka löken och chilin fint.
  2. Låt allt puttra i minst 15 minuter i en kastrull på medelvärme.
  3. Låt Piri-pirisalsan svalna. Smaka av med lite salt och vitpeppar.
  4. Servera Piri-pirisalsa kall eller ljummen bredvid i en skål eller på tallriken. Salsan är också god att pensla på kött, kyckling eller fisk vid stekning eller grillning.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.