Piri-pirisalsa

Introduktion och förberedelse

Piri-pirisalsa är en het salsa eller sås med chilipeppar, rödlök, honung, vinäger och olivolja.

Speciellt god till pulled pork, grillad kyckling, pulled chicken sandwich, grillat kött eller fisk som lax.

Salsan är också god att pensla som het grillmarinad på kött, kyckling eller fisk vid stekning eller grillning.

Friterad potatis eller klyftpotatis passar också bra till Piri-pirisalsa.

Kan förberedas i god tid innan och förvaras i kylen.

4 portioner Piri-pirisalsa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 5 piri-piri chilis (eller efter smak)
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk socker (eller honung)
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Hacka löken och chilin fint.
  2. Låt allt puttra i minst 15 minuter i en kastrull på medelvärme.
  3. Låt Piri-pirisalsan svalna. Smaka av med lite salt och vitpeppar.
  4. Servera Piri-pirisalsa kall eller ljummen bredvid i en skål eller på tallriken. Salsan är också god att pensla på kött, kyckling eller fisk vid stekning eller grillning.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.