Pulled chicken sandwich
Pulled chicken - Kyckling långstekt i ugn eller gryta med bbq-sås.
Tillagning
- Skala och klyfta löken. Skär chilin i 2-3 bitar. Skala vitlöken och hacka grovt.
- I UGNEN: Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn. Blanda kycklingklubborna, barbequesås, chilin, vitlök, vatten, salt och lök i en gjutjärnsgryta med lock som tål värme eller ugnsform med aluminiumfolie över. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen i 2 timmar.
- PÅ SPISEN: Blanda kycklingklubborna, barbequesåsen, chilin, vitlök, vatten, salt och lök i en gjutjärnsgryta med lock och stek kycklingen på låg värme i 2 timmar.
- Ta upp kycklingen och låt svalna något. Plocka köttet från benen samt dra isär "pull" i mindre bitar. Hit kan du förbereda och ha i kylen eller frysa in.
- Till servering kan du värma på det och fräsa upp kycklingköttet i en stekpanna och smaksätta med mer barbecuesås, salt, peppar, hackad bladpersilja, spiskummin samt chiliflakes.
- Pulled chicken är klar att serveras som du önskar. Förslagsvis i surdegsbröd som jag gjorde: dela surdegsbaguetten eller använd en skiva surdegsbröd - pensla brödet med lite matolja och grilla eller stek det ljust brunt på båda sidor; lägg på sallad, ca 1,5-2 dl pulled kyckling, toppa med tzatziki och piri-pirisalsa samt en till skiva bröd skuret i en triangel.
Serveringsförslag
- Jag serverade kycklingen som sandwich på grillat eller stekt surdegsbröd med tzatziki, piri-piri salsa och grönsallad.
- Pulled kyckling passar även som fyllning i tacos, vetetortillas, majstortillas, hamburgerbröd, pitabröd, på toast eller som Quesadillas.
- Andra goda tillbehör till kycklingen är strimlad isbergssallad, skivad tomat, avokado, strimlad rödlök, picklad lök, hackad koriander samt såser som vitlökssås, matyoghurt med limesaft, tomatsalsa eller lökrelish.
Varianter
Istället för torkad chipotle kan du ta någon halv tsk chiliflakes, 1-2 torkade eller färska röda chilis.
Kycklingen kan lagas i stekgryta med lock eller i ugnen i ugnsform täckt med folie.
Uppskattat näringsvärde per portion: 422 kcal