Pulled chicken sandwich

Introduktion och förberedelse

Pulled chicken - här som sandwich. Pulled chicken lagad i ugn eller gryta med bbq-sås, tzatziki, piri-piri salsa och grönsallad i surdegsbröd.

Även gott i tacos, vetetortillas, majstortillas, hamburgerbröd, pitabröd eller på toast eller som Quesadillas.

Annat gott som fyllning med kycklingen är strimlad isbergssallad, skivad tomat, avokado, strimlad rödlök, picklad lök, hackad koriander samt såser som vitlökssås, matyoghurt med limesaft, tomatsalsa eller lökrelish.

Istället för torkad chipotle kan du ta någon halv tsk chiliflakes.

Kycklingen kan lagas i stekgryta med lock eller i ugnen i ugnsform.

4 portioner pulled chicken

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Klart på: 2 tim 10 min

Ingredienser

  • 800 gram kycklinglår
  • 1 dl barbequesås
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 cm torkad chipotle
  • 1 dl vatten
  • 2 krm salt
  • Marinad: 0,5 dl barbecuesås
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 krm spiskummin
  • 2 krm chiliflakes
  • Tillbehör: 65 gram grönsallad
  • 1 surdegsbaguette eller 2 skivor surdegsbröd vardera
  • 2 dl Tzatziki
  • 4 msk dl Piri-piri salsa
  • 1 dl syltad rödlök

Tillagning

  1. Skala och klyfta löken. Skär chilin i 2-3 bitar. Skala vitlöken och hacka grovt.
  2. I ugn: sätt ugnen på 175 grader. Blanda kycklingklubborna, barbequesås, chilin, vitlök, vatten, salt och lök i en ugnsform och stek kycklingen i nedre delen av ugnen i 2 timmar.
  3. I stekgryta: blanda kycklingklubborna, barbequesåsen, chilin, vitlök, vatten, salt och lök och stek kycklingen under lock på låg värme i 2 timmar.
  4. Ta upp kycklingen och plocka köttet från benen. Dra isär det i mindre bitar.
  5. Fräs ev. upp kycklingköttet i en stekpanna och smaksätt med barbecuesås, salt, peppar, hackad bladpersilja, spiskummin samt chiliflakes.
  6. Pulled chicken är klar att serveras som du önskar. Förslagsvis i surdegsbröd: dela surdegsbaguetten eller använd en skiva surdegsbröd, lägg på sallad, ca 1,5-2 dl pulled chicken, toppa med tzatziki och piri-pirisalsa samt bröd.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-15

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer