Pepparrotskorv
Pepparrotskorv med strimlad falukorv i en ljus vit sås med lite grädde smaksatt med pepparrot och persilja.
En variant på Korv Stroganoff.
Tillagning
- Börja koka tillbehör som potatis till pressad potatis eller det du vill ha till.
- Skär falukorven i skivor och sedan i strimlor typ som pommes frites.
- Fräs falukorv och bryn i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg över på en tallrik.
- Skala och hacka lök.
- Stek löken några minuter så att den blir mjuk i resten av oljan. Sätt åt sidan.
- Koka upp mjölk med grädde i en såskastrull. Akta så det ej kokar över eller bränns.
- Red mjölken med ljus maizenaredning till önskad tjocklek. Låt koka upp en bubbla.
- Tillsätt och rör i riven pepparrot, hackad persilja samt salt och peppar.
- Slå ihop såsen med korven och löken i en panna med höga kanter eller stor kastrull samt smaka av med salt och peppar samt eventuellt mer pepparrot om du gillar det. Häll varm tills resten av tillbehören är klara.
- Servera pepparrotskorven med valfria tillbehör som förslagsvis pressad potatis och äppel- och morotsröra som på bilden.
Serveringsförslag
- Gott med pressad potatis och en äppel- och morotsröra som på bilden men passar också att servera med kokt potatis, potatismos, rostade rotfrukter, kokt pasta, kokt ris, quinoa, bulgur eller valfritt tillbehör.
- Kokta grönsaker kan man också ha till eller en vitkålssallad med rödbetor.
Val av pepparrot
Du kan ta färsk riven pepparrot efter tycket eller som jag gjorde här pepparrot på tub. Istället för färsk lök kan du ta fryst hackad lök liksom fryst hackad persilja för att spara tid.
Vego eller vegan variant
Vill du laga en vegetarisk variant kan du ta halloumi, quorn, sojakorv eller sojastrimlor istället för falukorv.
Kan även lagas med havremjölk och havregrädde.
Uppskattat näringsvärde per portion: 547 kcal