Vitkålssallad med rödbetor

Introduktion och förberedelse

Strimlad vitkål samt rivna rödbetor blandat med sötsura äppelskivor smaksatt med lite ättika, vinäger, salt, socker, olivolja och svartpeppar.

Kålsalladen blir lite som en pizzasallad fast med vackert vinröd och touch av äpple. Med sin friska syra och fylliga äpple och rödbetor passar salladen till det mesta.

Rödbetor är bra för syreupptagningen i blodet - perfekt om du ska träna efter maten.

Jättegott och billigt. Här med kokta rödbetor så blir det riktigt enkelt att laga. Man kan också ta och skala råa rödbetor och riva dem råa eller koka dem och strimla dem.
Strimlar du allt i en matberedare så är det en billig och lätt sallad att laga till många ex. till fest eller buffé. Så har den fin färg också och ser bra ut ihop med annan mat.

8 portioner vitkålssallad med rödbetor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 600 gram vitkål
  • 2 röda äpplen
  • 500 gram förkokta rödbetor
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,25 dl ättika
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk socker

Tillagning

  1. Skölj vitkålen och strimla den så fint du kan för hand eller i matberedare.
  2. Riv rödbetorna med rivjärn eller i matberedare.
  3. Skölj äpplen och skär bort kärnhuset samt strimla dem.
  4. Blanda i en stor skål med olivolja, ättika, vinäger, salt, socker och peppar.
  5. Massera och knåda ihop kålen i någon minut.
  6. Smaka av med ev. mer salt, socker, vinäger och svartpeppar.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02