Vitkålssallad med rödbetor
Strimlad vitkål samt rivna rödbetor blandat med sötsura äppelskivor smaksatt med lite ättika, vinäger, salt, socker, olivolja och svartpeppar.
Här med förkokta rödbetor som finns att köpa vakuumförpackade - så blir det riktigt enkelt att laga.
Kålsalladen blir lite som en pizzasallad fast med vackert vinröd och touch av äpple.
Tillagning
- Skölj vitkålen och strimla den så fint du kan för hand eller i matberedare.
- Riv rödbetorna med rivjärn eller i matberedare.
- Skölj äpplen och skär bort kärnhuset samt strimla dem.
- Blanda i en stor skål med olivolja, ättika, vinäger, salt, socker och peppar.
- Massera och knåda ihop kålen i någon minut.
- Smaka av med ev. mer salt, socker, vinäger och svartpeppar.
Serveringsförslag
- Med sin friska syra och fylliga äpple och rödbetor passar salladen till det mesta - pizza, pasta, buffé, grillat med mera.
- Jag hade vitkålssalladen till en köttfärssås Ragu alla Bolognese.
Varianter
- Man kan också ta och skala råa rödbetor och riva dem råa.
- Eller koka rödbetor själv, skala och sedan strimla dem.
Tips
Strimlar du med en matberedare så är det en billig och lätt sallad att laga till många ex. till fest eller buffé. Så har den fin färg också och ser bra ut ihop med annan mat.
Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal