Paprika och fetaostsallad

Introduktion och förberedelse

Paprika och fetaostsallad är en god matig sallad till det mesta - stekt eller grillat. Här rostas paprikan först och blandas sedan med fetaost och sallad.

Val av sallad

Som sallad kan du välja grönsallad som kruksallad, isbergssallad, lollo rosso, ruccola, frise, spenat, mache osv - blanda gärna några olika sorter.

Till många

Ska du ha till många är det billigast att köpa hela salladshuvuden av olika sort och blanda själv. Annars är påsarna med färdig sallad smidiga.

4 - 6 portioner paprika och fetaostsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 1 pkt fetaost, 150 gram
  • 1 liter blandad sallad
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skär av kanterna/kinderna runt kärnhuset på paprikorna.
  2. Grilla eller ugnsgrilla dessa med skalet mot värmen med högsta effekt ca 10-15 minuter. När skalet svartnat lägger du paprikan i en skål och täcker med plastfolie. Låt paprikorna svalna ca 10 minuter.
  3. Skala bort det brända svarta skinnet på paprikan.
  4. Skär paprikan i grova bitar.
  5. Plocka salladen och lägg i en salladsskål.
  6. Blanda salladsdressingen av olivolja, citron, salt och peppar i ett glas.
  7. Blanda paprika och smulad fetaost samt dressing med salladen precis innan servering.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 234 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-12

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.