Paprika och fetaostsallad

Paprika och fetaostsallad är en god matig sallad till det mesta - stekt eller grillat. Här rostas paprikan först och blandas sedan med fetaost och sallad.

Som sallad kan du välja grönsallad som kruksallad, isbergssallad, lollo rosso, ruccola, frise, spenat, mache osv - blanda gärna några olika sorter. Ska du ha till många är det billigast att köpa hela salladshuvuden av olika sort och blanda själv. Annars är påsarna med färdig sallad smidiga.

4 portioner paprika och fetaostsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 1 pkt fetaost
  • 1 liter blandad sallad
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skär av kanterna/kinderna runt kärnhuset på paprikorna.
  2. Grilla eller ugnsgrilla dessa med skalet mot värmen med högsta effekt ca 10-15 minuter. När skalet svartnat lägger du paprikan i en skål och täcker med plastfolie. Låt paprikorna svalna ca 10 minuter.
  3. Skala bort det brända svarta skinnet på paprikan.
  4. Skär paprikan i grova bitar.
  5. Plocka salladen och lägg i en salladsskål.
  6. Blanda salladsdressingen av olivolja, citron, salt och peppar i ett glas.
  7. Blanda paprika och smulad fetaost samt dressing med salladen precis innan servering.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-03-09

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid.

Läs mer

Njut av svenska äpplen

Njut av årets rikliga svenska äppelskörd. Här hittar du mina bästa tips som att baka en äppelpaj, gör en sallad, laga en stek med äpplen, pressa egen råsaft - äppeljuice eller preppa ett äppelmos att ha i vinter.

Läs mer

Pajrecept för alla smaker

Pajer är sociala, har tålamod i kylen och gillar lunchraster. Dessutom kan man fylla dem med vad som helst.

Läs mer

Koka egen sylt och marmelad

Mina bästa tips och recept för dig som vill koka din egen sylt, marmelad eller gelé. Spara sommaren på burk.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer

Fira surströmmingen på klassiskt vis

Håll för näsan den tredje torsdagen i augusti för då är det traditionsenligt surströmmingspremiär. Här hittar du tips på hur du serverar surströmming, hur du öppnar surströmmingsburken samt klassiker som surströmmingsklämma.

Läs mer