Paprika och fetaostsallad

Paprika och fetaostsallad är en god matig sallad till det mesta - stekt eller grillat. Här rostas paprikan först och blandas sedan med fetaost och sallad.

Som sallad kan du välja grönsallad som kruksallad, isbergssallad, lollo rosso, ruccola, frise, spenat, mache osv - blanda gärna några olika sorter. Ska du ha till många är det billigast att köpa hela salladshuvuden av olika sort och blanda själv. Annars är påsarna med färdig sallad smidiga.

4 portioner paprika och fetaostsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 1 pkt fetaost
  • 1 liter blandad sallad
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skär av kanterna/kinderna runt kärnhuset på paprikorna.
  2. Grilla eller ugnsgrilla dessa med skalet mot värmen med högsta effekt ca 10-15 minuter. När skalet svartnat lägger du paprikan i en skål och täcker med plastfolie. Låt paprikorna svalna ca 10 minuter.
  3. Skala bort det brända svarta skinnet på paprikan.
  4. Skär paprikan i grova bitar.
  5. Plocka salladen och lägg i en salladsskål.
  6. Blanda salladsdressingen av olivolja, citron, salt och peppar i ett glas.
  7. Blanda paprika och smulad fetaost samt dressing med salladen precis innan servering.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-03-09

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept