Paprika och fetaostsallad

Paprika och fetaostsallad är en god matig sallad till det mesta - stekt eller grillat. Här rostas paprikan först och blandas sedan med fetaost och sallad.

Som sallad kan du välja grönsallad som kruksallad, isbergssallad, lollo rosso, ruccola, frise, spenat, mache osv - blanda gärna några olika sorter. Ska du ha till många är det billigast att köpa hela salladshuvuden av olika sort och blanda själv. Annars är påsarna med färdig sallad smidiga.

4 portioner paprika och fetaostsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 1 pkt fetaost
  • 1 liter blandad sallad
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skär av kanterna/kinderna runt kärnhuset på paprikorna.
  2. Grilla eller ugnsgrilla dessa med skalet mot värmen med högsta effekt ca 10-15 minuter. När skalet svartnat lägger du paprikan i en skål och täcker med plastfolie. Låt paprikorna svalna ca 10 minuter.
  3. Skala bort det brända svarta skinnet på paprikan.
  4. Skär paprikan i grova bitar.
  5. Plocka salladen och lägg i en salladsskål.
  6. Blanda salladsdressingen av olivolja, citron, salt och peppar i ett glas.
  7. Blanda paprika och smulad fetaost samt dressing med salladen precis innan servering.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-03-09

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål?

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer