Kryddsmör med rödbetor, lime och dill

Introduktion och förberedelse

Kryddsmör med rödbetor, hackad dill och färskpressad lime.

Serveringsförslag

Tips

  • Det finns även vakumförpackade färdigkokta och skalade rödbetor som blir goda.
  • Du kan byta lime mot citron.
  • Du kan använda färsk eller fryst hackad dill.

6 portioner, 280 gram kryddsmör med rödbetor, dill och lime

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 4 färska medelstora rödbetor, 150 gram skalade och kokta rödbetor
  • 150 gram smör
  • 1,5 msk färskpressad lime
  • 20 gram fryst hackad dill
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Lägg fram smöret så det mjuknar.
  2. Koka rödbetorna med skal i 40 minuter eller tills de är mjuka. Skölj i kallt vatten. Skär bort toppen och botten med en skalkniv. Skrapa bort skalet och skär bort fula märken.
  3. Skär rödbetorna i grova bitar och lägg i ett högt långsmalt kärl.
  4. Tillsätt smör, salt och peppar.
  5. Mixa rödbetor och smör tills rödbetorna är finfördelade.
  6. Tillsätt färskpressad lime och dill. Blanda väl.
  7. Lägg kryddsmöret på ett bakplåtspapper och forma till en rulle. Vrid ihop ändarna och sätt ihop med gummiband. Låt stelna i kylen eller frys in. Rödbetssmöret håller i kylen flera dagar.
  8. Skär upp i bitar till servering.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 146 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-12-15

Tillbehör och liknande recept: