Örtsmör med basilika

Introduktion och förberedelse för tillagning

Örtsmör med basilika, persilja, gräslök och citron. Ett gott örtsmör som passar till grillat - både kött, kyckling och fisk eller grönsaker.

God på kokt potatis eller bakad potatis. Eller testa att blanda i varm pasta och tillsätt hackade soltorkade tomater eller frästa räkor för en enkel pastarätt.

En pressad klyfta vitlök samt en tsk finrivet skal från citron är också gott i örtsmöret.

4 portioner örtsmör med basilika

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 3 msk finhackad hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 krm vitpeppar
  • Ev. salt
  • Ev. ett ark smörpapper

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Hacka persilja, basilika och gräslök. Blanda allt i en bunke. Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå några timmar. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-27

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.