Pepparrotssmör

Introduktion och förberedelse för tillagning

Pepparrotsssmör. Ett arom- eller kryddsmör smaksatt med färsk riven pepparrot, citron och vitlök.

Ett mycket gott smör till ugnsstekt eller grillad fisk som lax, fiskspett eller hälleflundra eller stekt plattfisk. Men också rostbiff och annat kött som kyckling, fläskfilé eller grönsaker som sparris eller andra primörer - kokta eller grillade.

4 portioner pepparrotssmör

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 krm vitpeppar
  • Ev. salt
  • Ev. ett ark smörpapper

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Riv pepparroten. Blanda allt i en bunke.
  3. Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå några timmar.
  4. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper.
  5. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 146 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-04

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.