Pepparrotssmör

Introduktion och förberedelse

Pepparrotsssmör. Ett arom- eller kryddsmör smaksatt med färsk riven pepparrot, citron och vitlök.

Ett mycket gott smör till ugnsstekt eller grillad fisk som lax, fiskspett eller hälleflundra eller stekt plattfisk. Men också rostbiff och annat kött som kyckling, fläskfilé eller grönsaker som sparris eller andra primörer - kokta eller grillade.

4 portioner pepparrotssmör

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 krm vitpeppar
  • Ev. salt
  • Ev. ett ark smörpapper

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Riv pepparroten. Blanda allt i en bunke.
  3. Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå några timmar.
  4. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper.
  5. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 146 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-04

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.