Wasabisås eller wasabikräm

Introduktion och förberedelse för tillagning

Wasabisås eller wasabikräm - en kall men het sås smaksatt med wasabi - japansk grön pepparrot som passar till stekt, grillad eller friterad fisk som tonfisk, lax eller skaldjur som pilgrimsmusslor eller räkor.

Passar även som dippsås till kräftor eller räkor.

Passar också som salladsdressing eller till pokebowl. Lätt och snabb sås att laga till många ex. till en buffé.

4 portioner wasabisås eller wasabikräm

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 tsk wasabi från tub
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Blanda creme fraiche med wasabi, risvinäger och salt. Smaka av och servera såsen kall.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-01

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.