Wasabisås eller wasabikräm

Wasabisås eller wasabikräm - en kall men het sås smaksatt med wasabi - japansk grön pepparrot som passar till stekt, grillad eller friterad fisk som tonfisk, lax eller skaldjur som pilgrimsmusslor eller räkor.

Passar även som dippsås till kräftor eller räkor.

Passar också som salladsdressing eller till pokebowl. Lätt och snabb sås att laga till många ex. till en buffé.

4 portioner wasabisås eller wasabikräm

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 tsk wasabi från tub
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Blanda creme fraiche med wasabi, risvinäger och salt. Smaka av och servera såsen kall.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-01

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.