Kall pepparrotssås

Introduktion och förberedelse

Kall pepparrotssås passar till det mesta ex. rökt eller gravad lax, grillat som lax och kött men också kallskuret som fårfiol, renstek, varmrökt lax med mera.

Snabb och enkel sås att göra.

Varianter

  • Istället för färsk finriven pepparrot kan du ta motsvarande mängd pepparrot på tub.
  • Tar du matyoghurt så får du en något smalare sås jämfört med crème fraiche. Man kan också blanda. 
  • Vill du laga en varm pepparrotssås så kan du prova denna

4 portioner kall pepparrotssås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche naturell eller matyoghurt
  • 0,5 dl finriven pepparrot
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 0,5 tsk socker
  • 1 msk citronsaft

Tillagning

  1. Skala och riv färsk pepparrot fint.
  2. Blanda crème fraiche eller matyoghurt med pepparrot efter smak samt tillsätt, salt, peppar, socker och citronsaft.
E-mail
Medel: 3.7 (22 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 138 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-29

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.